Administrerende direktør Nina Solli i NHO Byggenæringen. Foto: Sindre Sverdrup Strand
Administrerende direktør Nina Solli i NHO Byggenæringen. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Byggenæringen ber om endringer i revidert

Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett starter i torsdag. NHO Byggenæringen håper da at SV og regjeringspartiene blir enige om tiltak for å avbøte situasjonen i næringen.

Det skriver NHO Byggenæringen i en pressemelding.

Boligbyggingen er på et rekordlavt nivå og aktiviteten i mange bransjer i byggenæringen blir stadig svakere, skriver bransjeforeningen i meldingen.

Arbeidsledigheten i Norges største fastlands- og distriktsnæring har økt med 14 prosent siden nyttår, skriver NHO Byggenæringen. Bransjeforeningen etterlyser blant annet økte rammer til Husbanken, et nasjonalt løft for energieffektivisering, flere flyktningerboliger, studentboliger og omsorgsboliger, samt justering av utlånsforskriften og endringer i permitteringsregelverket for å sikre aktiviteten i næringen.

– Husbanken gikk tom for midler rundt påske, blant annet til Boligkvalitetsordningen. Her trengs det påfyll raskt. I tillegg håper vi politikerne ser muligheten som ligger i en kraftig satsing på energieffektivisering. Da får man frigjort kraft og redusert strømregningen til folk flest samtidig, sier Nina Solli, administrerende direktør i NHO Byggenæringen.