Per O. Bjørnsen i advokatbyrået Brækhus er optimistisk med tanke på en tilbakelevering av Médiateur AS til eier, Follobanens anskaffelsesleder Jan Vormeland.

Bobestyrer: - 2016-regnskapet i Médiateur er noen få dager unna ferdigstillelse

– Når 2016-regnskapet i Médiateur er ferdigstilt og innlevert, kan i prinsippet selskapet tilbakeleveres, sier bobestyrer Per O. Bjørnsen. Han sier boet ikke vil gå inn i gamle regnskaper i selskapet.

Anskaffelsesleder på Follobanen, Jan Vormeland. Arkivfoto.

Tvangsoppløsningssaken i selskapet til Jan Vormeland kan gå mot en foreløpig ende, ifølge bobestyrer i Médiateur, advokat Per O. Bjørnsen.

– Regnskapene for 2016 blir sendt inn ganske snart. Jeg har forstått det slik at det skal bli gjort i løpet av et par dager, og så følger man på med å få på plass 2017-regnskapene ganske raskt etter det, sier Per O. Bjørnsen til Byggeindustrien.

Det er manglende regnskap for 2016 som er grunnlaget for tvangsoppløsningssaken som har rammet Follobanen og Vormelands selskap, Médiateur AS.

Vormeland leies ut som Follobanens anskaffelsesleder fra Médiateur via Dovre Groups rammevtale med Bane NOR.

– Boet arbeider fortsatt med at det skal bli en tilbakelevering av selskapet. Når det er sendt inn, så er i grunnen grunnlaget for tvangsoppløsningen reparert. Da kan selskapet også i prinsippet tilbakeleveres, gitt at alle krav i boet også blir dekket. Det regner jeg med skal gå greit. Men vi skal også ha på plass 2017-regnskapene, sier Bjørnsen.

– Hvordan har arbeidene med regnskapene gått?

– Det må du nesten spørre Vormeland og regnskapsføreren om, men i og med at det har gått såpass raskt, så kan jeg ikke se at det har vært alvorlige skjær i sjøen, sier Per O. Bjørnsen.

Bobestyrer har foreløpig ikke oversikt over alle kravene i boet. Byggeindustrien har fått opplyst fra Statens innkrevingssentral at Médiateur ikke har betalt inn to forsinkelsesgebyrer på litt over 64.000 kroner.

– Jeg har ikke kravene for hånd nå, men vi skal sammenfatte alt som er kommet inn. Det er ikke unaturlig om det også finnes noen flere krav i boet, sier Bjørnsen.

– Men det at man ikke betaler gebyrene sine er ikke den alvorligste overtredelsen her. Det er manglende innsending av regnskaper som er bruddet, understreker han.

– Byggeindustrien har tidligere omtalt høye driftskostnader i selskapet og at kona til Vormeland i 2015 fikk en svært høy lønn. Vil boet gå inn i tidligere regnskaper i selskapet?

Så lenge det ser ut til å bli full dekning til alle kreditorer vil ikke boet gå nærmere inn på dette, sier Bjørnsen.

Jan Vormeland har ikke svart på Byggeindustriens henvendelser.

Første skiftesamling blir holdt 14. november i Asker og Bærum tingrett.