Tommy Hagenes (fra venstre), Nina Broch Mathisen, Daniel Westervik og Therese Hagenes.
Tommy Hagenes (fra venstre), Nina Broch Mathisen, Daniel Westervik og Therese Hagenes.

Millionstøtte til digitale eiendomsverktøy

EC Dashboard er ment å gjøre bygg smartere, redusere energibruk og redde bygg fra riving. Nå har Energy Control fått 3,7 millioner kroner i støtte, blant annet fra Innovasjon Norge, for å videreutvikle den digitale verktøykassen.

Det skriver Energy Control i en pressemelding.

– EC Dashboard brukes allerede i mer enn 200 bygg. Støtten fra Innovasjon Norge gjør at vi kan sette fortgang på videreutviklingen av verktøykassen, slik at vi kan gi byggeiere og driftspersonell enda bedre innsikt om byggene de drifter, sier gründer og daglig leder i selskapet Energy Control, Tommy Hagenes i pressemeldingen.

For tre år siden etablerte Hagenes Proptech Bergen, en lab for testing av ny eiendomsteknologi. Eksperimenteringen har ført til utvikling og videreutvikling av flere nye løsninger for eiendomsdrift.

– Mange av løsningene er geniale og løser det de lover, men samtidig skaper de noen helt nye utfordringer. All informasjonen om luftmengder, Co2-nivåer, tilstedeværelse og energibruk må nemlig samles, samkjøres og aktivt benyttes i den daglige eiendomsdriften, sier Hagenes.
EC Dashboard er utviklet for å samle alle sensorer, ny teknologi og informasjon på ett sted.
– Vi har brukt tre år og en håndfull millioner kroner på å utvikle løsningen. EC Dashboard gir byggeiere, rådgivere og driftspersonell full kontroll over byggene. Det er enkelt fortalt en verktøykasse for mer effektiv eiendomsdrift, sier Hagenes.

– Dette prosjektet vil bidra til å redusere det massive miljøavtrykket denne bransjen står for i dag, kommenterer regiondirektør Nina Broch Mathisen i Innovasjon Norge Vestland i pressemeldingen.

Energy Control har mottatt fått 3,7 millioner kroner i støtte for å videreutvikle verktøykassen. Rundt halvparten av støtten kommer fra Innovasjon Norge, som også tidligere har støttet prosjektet. Resten av tilskuddene i kommer fra samarbeidspartnere og Energy Control selv.

– Energy Control AS utvikler teknologi og løsninger som vil muliggjøre redusert energiforbruk og effektiviserer overvåkingen i eksisterende bygninger. Digitalisering vil være nøkkelen for å omstille og modernisere denne bransjen. Energy Control har fått på plass gode samarbeidspartnere og jobber tett med kundene gjennom utviklingsløpet. Det blir spennende å følge bedriften og dette prosjektet videre, sier Mathisen.