Treindustrien og Heidi Finstad er fornøyd med å få Aven på laget. Arkivfoto.

Skandinavias ledende produsent av treemballasje med i Treindustrien

Skandinavias ledende produsent av lastepaller og treemballasje Aven Holmestrand AS har blitt med i Treindustrien.

Aven utvikler spesialemballasje, lastpaller, transportstøtter, karmer og emballasjekasser i tre og kryssfiner. Selskapet har høyt fokus på miljø.

-Vi er veldig fornøyd med å ha Aven med på laget. Det er en spennende bedrift med en offensiv holdning til omstilling både når det gjelder digitalisering og miljøriktige løsninger, sier Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien i en pressemelding.

- Tre som materiale er en del av klimaløsningen i flere sektorer, også utover byggenæringen. At flere ledd i verdikjeden samler seg i Treindustrien styrker forutsetningene for å utvikle gode rammebetingelser, sier hun videre.

Svein Olav Munthe i Aven.

Aven ser for tiden på ulike muligheter for å øke graden av gjenbruk og resirkulering ytterligere, og deltar i prosjektet Avfallsfrie byggeplasser i regi av Leverandørutviklings-programmet.

- Vi ønsker å være en aktiv deltager i en prosess, og vil være med på å realisere ambisjonen om avfallsfrie byggeplasser. Vår holdning er at vi må tenke nytt og være med å gjøre vår del for å løse samfunnets utfordringer, sier Svein Olav Munthe, daglig leder i Aven.

Også innen teknologi har selskapet gjort betydelige investeringer, og tatt i bruk robotisering for å utføre hele operasjonen med sammenstilling og montering av paller.

- Ved å ta i bruk robotisering på denne måten avlaster vi tunge manuelle operasjoner og kan jobbe med et større dimensjonsspekter enn ved en tradisjonell produksjonslinje. Det gjør det også enklere å tilpasse seg kundens behov som stadig endrer seg, sier Munthe. -For Aven har det vært viktig å tilknytte seg Treindustrien for å ha en bransjemessig tilhørighet som er relevant for våre utviklingsbehov. Gjennom BNL får vi et stort nettverk og et bredt fagmiljø, sier Munthe i meldingen.