Illustrasjon: Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo

Stor Bjørvika-kontrakt til Veidekke

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med A9 Palekaia om å bygge hele storprosjektet Diagonale ved operaen i Oslo sentrum. Kontrakten er en totalentreprise verdt 800 millioner kroner før moms.

Det skriver Veidekke i en pressemelding tirsdag.

Veidekke fikk i høst i oppdrag å bygge kjelleren på prosjektet, en avtale verdt 150 millioner kroner. Den nye kontrakten inkluderer også kjellerprosjektet.

Kontrakten øker, ifølge pressemeldingen, Veidekke Entreprenørs ordrereserve med 650 millioner kroner før moms i første kvartal 2016.

Prosjektet Diagonale blir liggende mellom Dronning Eufemias gate og Operagata. Hele prosjektet vil inneholde rundt 400 studentboliger, 14.000 kvadratmeter kontorer og 4.000 kvadratmeter forretninger og serveringslokaler på gateplan. Det hele blir fordelt på to bygningskropper bundet sammen av en felles kjeller, heter det i meldingen fra Veidekke.

– Nå gleder vi oss til å se bygningene reise seg. Diagonale er et spektakulært prosjekt med en svært attraktiv beliggenhet. Kombinasjonen av studenthybler, restauranter og kontorer kommer til å tilføre området liv både på dagtid og kveldstid. Med Veidekke på laget har vi en entreprenør som både kjenner Bjørvika godt og som har stor kompetanse og gjennomføringsevne på denne type prosjekter, sier styreleder Øystein Trøseid i byggherre A9 Palekaia.

Byggherren er eid av Thongård AS og HAV Eiendom, som eier 50 prosent hver.

– Diagonale er et strategisk viktig prosjekt for Veidekke som styrker vår vekst og posisjon i Oslo. Vi takker for tilliten som er vist oss, og ser frem til å ta fatt på resten av byggeoppdraget, sier distriktsleder Hans Olav Sørlie i Veidekke Entreprenør Oslo.

Arbeidene med kjelleren startet opp i november 2015. Ferdigstillelse for kontorbygget blir januar 2018, studenthyblene juli samme år, heter det i pressemeldingen.