Slik kan det bli i Bjørvika når Lambda blir ferdig bygget. Dette bildet ble tatt under en utstilling for det nye Munchmuseet i Bjørvika i fjor høst. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Lambda skal bygges som planlagt

Byrådet i Oslo har besluttet at den nye Munch-museet, også kjent som Lambda, skal bygges som planlagt og ikke koste mer enn 2,7 milliarder kroner.

– Kultur- og idrettsbygg (KID) gjennomgikk høsten 2015 prosjektet og kvalitetssikret tallene. Konklusjonen var at gjeldende kostnadsramme på 2,7 milliarder vil holde. Nå satser vi på at museet i Bjørvika åpner som planlagt i 2020, sier byrådsleder Raymond Johansen til Aftenposten.

Så langt har Oslo kommune brukt 550 millioner kroner på tomten og grunnarbeid. I tillegg er det inngått avtaler for 400 millioner kroner. Johansen lover streng økonomikontroll fremover.

– Stanser vi byggingen i Bjørvika nå for så å bygge nytt på Tøyen, vil kostnadene være rundt 2,5 milliarder kroner. Samtidig går vi glipp av den statlige støtten på 605 millioner som er knyttet direkte til Lambda i Bjørvika.

Munch-museet som ble bygd på Tøyen for å huse Edvard Munchs samling, åpnet dørene for publikum i 1963.