Construction City. Foto: LINK Arkitekter

Sendte inn rammesøknad for Construction City-bygget

Planene for næringsklyngen Construction City i Oslo er klare, og nå er rammesøknaden for bygget på Ulven sendt inn til kommunen.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding tirsdag.

‒ Hele konseptet bygger på fleksibilitet og samhandling, og da vil også planene for bygget kontinuerlig være i endring. Nå er vi kommet så langt med utviklingen at vi kan sende inn rammesøknad, og er et skritt nærmere byggestart, forteller Gunnar Irby, prosjektleder i Construction City Eiendom.

Construction City skal etter planen huse alt fra små til store aktører innen bygg og anlegg, som alle vil være tilknyttet den allerede etablerte næringsklyngen. Næringsbygget blir på omkring 80.000 kvadratmeter, og skal ha plass til opptil 5.000 arbeidsplasser, heter det i pressemeldingen.

Prosjektet er også planlagt med undervisningsfunksjoner, konferansesenter, fasiliteter for helse og trening, samt sosiale arealer for servering og kultur.

Selve bygningsmassen, Construction City Eiendom skal eies av OBOS, AF Gruppen og Betonmast. Her skal selskapene bygge sine nye hovedkontor. Resten av arealet skal leies ut til andre klyngedeltagere. Så langt er over 70 bedrifter medlemmer av klyngen.