Arkitekt: Link Arkitektur

Construction City-tomt skifter eier

Construction City Holding AS, et selskap eid 70  prosent av OBOS BBL, 20 prosent av AF Gruppen Norge og 10 prosent av Betonmast, et datterselskap i AF Gruppen, har avtalt å kjøpe samtlige aksjer i selskapet Construction City Eiendom AS fra OBOS Eiendom AS.

Construction City Eiendom AS er eier av et attraktivt tomteområde på Ulven som skal anvendes til lokalisering av næringsklyngen Construction City, skriver AF Gruppen i en børsmelding.

Eiendommen er regulert for 85.000 BRA og rammesøknad for eiendomsprosjektet ble sendt inn til Oslo kommune inneværende uke. OBOS, AF Gruppen og Betonmast har som ambisjon å flytte inn på området med sine hovedkontorer med planlagt innflytting i 2024.

- Vi er veldig tilfredse med å inngå avtalen om tomten hvor vi skal etablere vårt nye hovedkontor. Målet med Construction City er å tilby framtidens kontorløsninger og være en attraktiv arena for læring og utvikling. Ved å samle næringen skal vi bidra til å heve vår totale konkurransekraft og inkludere ulike aktører i bransjen, enten det er tradisjonelle konkurrenter, partnere eller utdanningsinstitusjoner, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen i meldingen.

Transaksjonen er basert på brutto tomteverdi, estimert til 444,5 millioner kroner hvorav AF og Betonmast vil eie 30 prosent av selskapet.

Aksjeoverdragelsen skal gjennomføres 1. september 2020.