Duccio Astaldi fra Condotte under kontraktsundertegnelsen med daværende Jernbaneverket. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Condotte-styreleder trakk seg etter arrestasjon

Duccio Astaldi, Condottes styreleder som ble arrestert tidligere denne uken, har trukket seg fra rollen som styreleder i selskapet.

Det kommer frem i en melding den tidligere Follobane-entreprenøren sendte ut i etterkant av arrestasjonen.

I meldingen skriver selskapet at Astaldi selv valgte å trekke seg, og at han har tillit til rettsvesenet og myndighetenes videre arbeid.

– Det bemerkes imidlertid at alle dokumentene knyttet til det aktuelle anbudet har blitt undersøkt i dybden av myndighetene uten at det er identifisert uregelmessigheter, skriver Condotte i meldingen.

Ifølge den italienske nyhetsbyrået Ansa var Condottes Duccio Astaldi en av til sammen seks personer som er arrestert av italiensk politi tirsdag.

Ifølge italienske medier skal mistankene til Astaldi og de andre arresterte i saken være knyttet til påståtte bestikkelser for tre deler av et større motorveiprosjekt på Sicilia.

Den italienske entreprenøren hadde inntil nylig to kontrakter i Norge til en verdi av til sammen 3,5 milliarder kroner på Follobanen, men ble kastet ut av byggherren Bane NOR da entreprenøren fikk store økonomiske problemer og ikke betale sine norske underleverandører.