Parkgata 6 på Gjøvik, byggetrinn 2 og 3, mot jernbanen. Visualisering: Norconsult.
Parkgata 6 på Gjøvik, byggetrinn 2 og 3, mot jernbanen. Visualisering: Norconsult.

Betonmast Innlandet bygger næringsbygg for 350 millioner

Betonmast Innlandet har signert kontrakt med Bane NOR Eiendom og Tema Eiendom om bygging av prosjektet Parkgata byggetrinn 2 og 3 på Gjøvik. Prosjektet er det største noensinne for Betonmast Innlandet.

Kontrakten er en totalentreprise, og kontraktssummen er på nær 350 millioner kroner ekskl. merverdiavgift, ifølge en pressemelding fra Betonmast.

Daglig leder i Betonmast Innlandet, Ståle Kværndal, sier i pressemeldingen at de er svært fornøyde med å ha landet dette oppdraget.

– Det siste halve året har vi vært gjennom en produktiv samspillsfase der vi sammen har knadd prosjektet og kommet fram til gode og byggbare løsninger, sier han, og legger til at både eier og de største leietakerne i prosjektet, NAV og DnB, har vært opptatt av å realisere et bærekraftig bygg med høy kvalitet.

– Befaring på vårt miljøprosjekt Sverdrups gate 47 på Hamar bidro til inspirasjon. Sammen har vi hevet miljømålene for prosjektet i Parkgata ytterligere. Prosjektet planlegges nå gjennomført med den nest høyeste miljøstandarden, BREEAM-NOR Excellent etter v6.0, som et av de første byggene i vår region, sier Kværndal videre i meldingen.

Prosjektet omfatter oppføring av et næringsbygg med to bygningskropper over en felles parkeringskjeller. Samlet areal er på 12.900 kvadratmeter.

Stian Strand Molstadkroken uttaler seg i pressemeldingen på vegne av Bane NOR Eiendom og Tema Eiendom, og sier at de er glade for at denne store totalentreprisen nå er signert, og at de ser fram til et videre godt samarbeid gjennom byggeperioden.

Byggestart for Parkgata 6-12 er høsten 2023, og med ferdigstillelse våren 2025.