Området klargjøres nå for utbygging, og byggestart ventes å bli til høsten. Foto: Håkon Kjensli, Betonmast.
Området klargjøres nå for utbygging, og byggestart ventes å bli til høsten. Foto: Håkon Kjensli, Betonmast.

Betonmast har signert kontrakt for Trondheim katedralskole

Betonmast Trøndelag og Trøndelag fylkeskommune har signert kontrakt for rehabilitering og nybygg av Trondheim katedralskole. Verdien på totalentreprisen er på 400,3 millioner kroner.

Betonmast ble innstilt av fylkeskommunen i 2021, og partene har deretter utviklet prosjektet i samspill fram til inngåelse av byggekontrakt, skriver selskapet i en pressemelding.

Byggestart avhenger av offentlige godkjenninger, men forventes i løpet av høsten. Denne sommeren jobber arkeologene for fullt for å klargjøre tomten for utbygging.

Prosjektet omfatter ombygging/ rehabilitering og utvikling av dagens bygningsmasse samt nybygg på rundt 4.000 kvadratmeter. Samlet bruttoareal i eksisterende bygningsmasse er rundt 10.000 kvadratmeter.

I pressemeldingen heter det at det er avtalt at prosjektet gjennomføres med Zeb-O, utslippsfri byggeplass og høye miljøambisjoner, særlig på ombruk og gjenbruk.

– Katta, med dens unike historie og beliggenhet, er en svært kjent og kjær institusjon i Trondheim, så dette er en helt spesiell jobb for Betonmast, som vi går til med en stor porsjon respekt. Samtidig ser vi frem til å oppgradere skolen til en moderne institusjon, der vi skal ivareta historien samtidig som vi legger til rette for et godt og sterkt forbedret læringsmiljø, til glede for alle skolens brukere, sier daglig leder Tom Utvik i Betonmast Trøndelag i meldingen.

Illustrasjon: Rolvung Brøndsted arkitekter og Henning Larsen arkitekter.
Illustrasjon: Rolvung Brøndsted arkitekter og Henning Larsen arkitekter.

Prosjektleder i Trøndelag Fylkeskommune, Vegard Eitrem, gleder seg til å få gjennomført prosjektet.

– Gjennom ombygging, rehabilitering og nye forbedrete uteområder og kommunikasjonslinjer er vi trygge på at skolen vil framstå som langt mer tidsmessig og i bedre kontakt med sine omgivelser. Dette vil gi bedre og videre rammer for læringsmiljøet, og vil gjøre skolen rustet for framtiden, sier han i meldingen.

Trondheim katedralskole, også kalt «Katta», ble stiftet i 1152 og er Norges eldste skole.