Arkitekt: TUN Arkitektur

Arkitekt: TUN Arkitektur

Betonmast skal bygge nytt bydelssenter i Tønsberg

Betonmast Buskerud-Vestfold skal utvikle og bygge det nye bydelsprosjektet Tolvsrød torg i Tønsberg.

Forprosjektet er allerede i gang, og forventet oppstart for byggearbeidene er tidlig i 2024. Byggherre er Folksom og Coop Norge Eiendom, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Tolvsrød torg skal bli et kvartal med 98 leiligheter og flere bygg med forretninger i gateplan rundt et hovedtorg med et urbant grendehus og familierestaurant. Prosjektet omfatter også en ny Extra butikk, 15-20 nisjebutikker, helsetjenester og kontorer. De 98 leilighetene blir tilsammen på 10.900 kvadratmeter, mens næringsarealet blir på om lag 4.000 kvadratmeter.

– Vi er veldig glade for at Folksom og Coop Norge Eiendom valgte oss som samarbeidspartner på det flotte prosjektet Tolvsrød torg. I alle våre prosjekter vektlegger vi godt samspill og bruk av innovative verktøy sammen med vår ambisiøse miljøstrategi. Nå gleder vi oss til det videre samarbeidet med Folksom og Coop Norge Eiendom om å skape et levende og vellykket prosjekt på Tolvsrød torg, sier Kristian Gjestemoen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold i meldingen.

– Vi har den siste tiden jobbet med å knytte til oss nye og seriøse samarbeidspartnere, noe som har resultert i flere spennende kontrakter. Samarbeidet om å skape et skreddersydd og levende Tolvsrød torg sammen med Folksom og Coop Norge Eiendom føyer seg inn i rekken av gode prosjekter, legger han til.

– Valget av Betonmast Buskerud-Vestfold som entreprenør underbygger våre ambisjoner om å levere gode prosjekter som gir merverdi til lokalsamfunnet. Vi er overbevist om at Betonmast sin solide erfaring og imponerende portefølje av vellykkede prosjekter gjør dem til den riktige samarbeidspartneren for utviklingen av Tolvsrød Torg, sier Pål Egeland, administrerende direktør i Folksom i samme pressemelding.

Forprosjektet er allerede startet og rammetillatelse forventes innsendt i 4. kvartal med oppstart byggearbeider tidlig i 2024.