Få branner i forbindelse med nyttårsfeiringen

Så langt ser det ikke ut til å ha oppstått noen alvorlige branner i forbindelse med årets nyttårsfeiring.

I Rogaland oppsto det flere branner i konteinere, men ingen av brannene førte til store skader. En garasje i Sauda tok fyr, og brannvesenet antar det skyldes fyrverkeri.

I Moss tok et rekkehus fyr av fyrverkeri, men brannen ble slukket allerede før brannvesenet kom til stedet. Det samme gjaldt en enebolig i Brevik mellom Moss og Son, der det tok fyr i bordbekledningen, melder NRK.

I Horten ble et hus og en bobil brannskadd nyttårsaften. Brannen i bolighuset skyldtes et gjenglemt stearinlys, mens politiet tror at brannen i en bobil i sentrum skyldes fyrverkeri.

En låve på Onsøy utenfor Fredrikstad tok fyr rundt klokken 00.30, og brannmannskapene lot den brenne ned ettersom det ikke var fare verken for folk eller fe. Brannårsaken er ennå uviss, men politiet utelukker ikke at det skyldes fyrverkeri.

I Askim brant en enebolig etter at fyrverkeri hadde kommet inn gjennom et kjellervindu, men brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen.

En hytte utenfor Nesbyen ble totalskadd i en brann før midnatt, men om det skyldes fyrverkeri på avveie, er politiet ennå ikke sikre på.

I Agderfylkene meldes det om flere små branner i konteinere og søppeldunker.
I Bø i Vesterålen ble et fjøs antent etter at en rakett traff en vegg. Branntilløpet ble oppdaget av beboerne som slukket brannen før brannmannskapene ankom. Det var ingen dyr i fjøset da det begynte å brenne.

I Oslo ble det meldt om to branner sent natt til torsdag, men ingen av disse skyldtes raketter på avveie.