Bedriftsleder tiltalt for uaktsomt drap etter arbeidsulykke

En daglig leder samt selve firmaet er tiltalt for uaktsomt drap etter at to menn døde i en arbeidsulykke i Trøgstad i oktober 2014.

De to omkomne jobbet i lagerlokalet til bedriften da de ble heist opp i en arbeidskurv av en truck. Da kurven var kommet opp i rundt ni meters høyde, vippet den av gaflene på trucken slik at de to falt i gulvet, melder NRK.

En mann døde momentant, den andre ti dager senere. Arbeidskurven var kun festet med stropper til en europall som ikke var festet ordentlig til trucken.

– Tiltalen lyder på uaktsomt drap fordi man vurderer at det er menneskelig svikt som førte til ulykken. Det ble brukt en truck som aldri skulle vært brukt til et slikt løft, sier konstituert statsadvokat Monica Krag Pettersen.

Daglig leder er tiltalt fordi han førte trucken, og firmaet er tiltalt fordi daglig leder handlet på vegne av selskapet som er hovedansvarlig for virksomheten og det utstyret som blir brukt.

Det er også tatt ut tiltale for tre brudd på Arbeidsmiljøloven.

De to omkomne var ansatt i Askim og Mysen Rør og HS Elektro. De skulle utføre arbeider på en ovn opp under taket da ulykken inntraff.