Tre brannhelikopter i sving sør for Kongsberg

Tre brannhelikoptre deltok mandag kveld i slokkingen av en skogbrann nær Skollenborg sør for Kongsberg i Buskerud. Ingen er skadd i brannen.

Brannvesen og politi rykket ut da de fikk melding om brann i terrenget og i ei hytte i området Grosvold nordøst for Skollenborg. Lokalt brannvesen med bistand fra tankbil fra brannvesenet i Drammen, industrivern fra teknologiparken, Sivilforsvaret, politiet og en skogbranntropp er i sving for å få kontroll over flammene.

– Vi begynner å få kontroll på brannen, sier innsatsleder Jan Robin Herregaarden i Kongsberg brann- og redningstjeneste til Aftenposten mandag kveld. Han opplyser at det som startet med en hyttebrann i Grosvoldkroken, utviklet seg til en større skogbrann. Det er svært tørt i området.

– Hyttebrannen ble ikke prioritert, det handlet om å skjerme omgivelsene omkring. Men kraftige vindkast i området førte til at brannen tok tak og dro med seg gnister. Vi fikk flygebranner inn mot hogstfelt, og da ble det mer omfattende, sier han.

Operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt sa til NTB tidligere mandag kveld at det var mannen som eide hytta som meldte fra.

– Han var rett i nærheten. Det var ingen innendørs da brannen brøt ut, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB tidligere mandag kveld.

Politiet meldte klokka 18.15 at det brant rett ved hytta. En snau time senere opplyste politiet at brannvesenet ikke hadde klart å slukke brannen som hadde utviklet seg.