Direktør i Glass og Fasadeforeningen, Bjørn Glenn Hansen (fra venstre), daglig leder Hilde Claussen i OKH Vestfold, opplæringskonsulent Nils Terje Hagen i Byggopp Rogaland, styremedlem Øystein Kvam i OKH Vestfold og Per Henning Graff, prosjektleder i Glass og Fasadeforeningen. Foto: Glass og Fasadeforeningen

Starter lærlingskole for glassfaget

Glass og Fasadeforeningen har inngått en avtale med Opplæringskontoret for Håndverksfag i Vestfold (OKH Vestfold) og Opplæringskontor for Bygg- og Anleggsteknikk Rogaland (Byggopp Rogaland) om oppstart av ny lærlingskole for glassfaget.

Det skriver Glass og Fasadeforeningen i en pressemelding tirsdag.

Buskerud Fylkeskommune sa opp sin avtale med Glass og Fasadeforeningen om drift av Glassfagsenteret på Kongsberg Videregående skole med foreningen i februar i år. Sekretariatet fikk i mars oppdrag av generalforsamlingen i foreningen om å etablere en ny ordning fra skolestart i januar 2020, og ut skoleåret 2021.

– Etter generalforsamlingen etablerte vi raskt en arbeidsgruppe, med krefter i fra bransje og opplæringskontorer, som tok tak i oppdraget. Nå kan vi presentere skoleopplegget for lærlinger i glassfaget de to neste årene. Lærlingskolen i glassfaget legges til OKH Vestfold sine lokaler på Sem i Tønsberg. Foreningen vil ha det faglige ansvaret for både teoretisk og praktisk undervisning. OKH Vestfold leier ut lokaler, og sender som vanlig sine lærlinger til oss. Det er også gledelig at vi har fått med oss Byggopp Rogaland på laget. Dette opplæringskontoret vil nå anbefale alle lærebedrifter til å sende sine lærlinger til Lærlingskolen i glassfaget, sier direktør i Glass og Fasadeforeningen, Bjørn Glenn Hansen, i pressemeldingen.

Første lærlingkull starter i januar, og allerede er syv lærlinger registrert.

– I tillegg har flere bedrifter meldt sin interesse for å ta inn lærlinger. Når skolen starter, vil jeg tro at vi vårt opplæringskontor har ti lærlinger klare på skolebenken, sier daglig leder ved OKH Vestfold, Hilde Claussen, i pressemeldingen.