Rambøll Gruppens sjef Jens-Peter Saul kan rapportere om organisk vekst på 9,2 prosent  i konsernet i første halvår 2023. Foto: Rambøll
Rambøll Gruppens sjef Jens-Peter Saul kan rapportere om organisk vekst på 9,2 prosent i konsernet i første halvår 2023. Foto: Rambøll

Rambøll med god vekst i 2023

Rambøll Gruppen leverer 9,2 prosent organisk vekst i første halvår 2023.

Det skriver Rambøll i en pressemelding mandag.

Veksten i det internasjonale rådgiverkonsernet er, ifølge pressemeldingen, blant annet støttet av vekst innen bærekraftige løsninger knyttet til fornybar energi og miljø og helse, og et sterkt resultat i Danmark.

Omsetningen var på 8,4 milliarder danske kroner i første halvår 2023, en økning på 7,1 prosent sammenlignet med første halvår 2022.

Organisk vekst var 9,2 prosent, opp fra 8,3 prosents vekst i første halvår 2022.

Resultat før avskriving av goodwill-, merkevare- og kundekontrakter (EBITA) økte med 62,3 millioner danske kroner til 436,1 millioner danske kroner, hvilket gir en EBITA-margin på 5,2 prosent, en økning på 0,4 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Rambøll.

Ordreboken er på 7,8 måneder med sikret omsetning, noe som, ifølge pressemeldingen, tilsvarer 8,5 milliarder danske kroner.

– Jeg er glad for å kunne rapportere nok et solid halvår for Rambøll. Vi fortsetter den positive vekstraten med 9,2 prosent organisk vekst i konsernet, som er over forventningene. Resultatet vårt er også høyere enn i samme periode i fjor, men litt under våre forventninger, sier konsernsjef Jens-Peter Saul i pressemeldingen.
–For halvannet år siden lanserte vi en ambisiøs strategi, Partner for Sustainable Change, som går all-in på bærekraft og forplikter våre globale ressurser til å forbedre bærekraftpåvirkningen av prosjektene våre, legger Saul til.

– Strategien har spilt en sentral rolle i vår vellykkede organiske vekst, som har vært stabil på nærmere ti prosent det siste halvannet året – en bemerkelsesverdig økning siden lanseringen av strategien. Jeg er spesielt stolt av våre mer enn 18.000 ansatte som er forpliktet til strategien, og som fortsetter å utfordre normer og fremme nye tilnærminger som bidrar til å stake ut en vei til en mer bærekraftig fremtid, sier han.