Mange strømløse i Agder-fylkene – som fryktet

Rundt 4.000 husstander var uten strøm på Sørlandet søndag formiddag. Agder Energi hadde på forhånd advart om strømbrudd på grunn av mye våt, tung snø.

Kraftselskapet kan ikke love umiddelbar bedring for alle og advarer om at flere kan miste strømmen utover dagen.

– Vi forbereder oss på at mange vil bli strømløse i løpet av dagen, sier kommunikasjonsrådgiver Yvonne Ødegård i Agder Energi til NRK.

Strømmen kan komme og gå mens montørene forsøker å spore opp alle feilene på strømnettet i Agder-fylkene.

– Vi jobber på spreng med å rette feilene. Det er tøffe forhold for montører som er ute for å finne feil og hogge ned trær. Det er store snømengder og tung snø å gå og arbeide i. I tillegg har de med seg tungt utstyr, sier Ødegård.

Store snømengder førte til at så mange som 22.400 husstander i Sør-Norge mistet strømmen i midten av januar. Varslene om mye tung snø i Agder-fylkene denne helgen førte til at Agder Energi derfor har vært i beredskap.

– Agder Energi Nett anbefaler kundene å være godt forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd ved for eksempel å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelig, i tillegg til å tappe opp vann dersom en er avhengig av strøm for vannforsyningen, opplyste kraftselskapet lørdag.