Construction City. Arkitekt: Link Arkitektur

Klarsignal for bygging av Construction City

Construction City har mottatt den godkjente byggetillatelsen fra Plan- og bygningsetaten. Nå skal 103.000 kvadratmeter næringseiendom bygges på Ulven i Oslo.

AF Gruppen, OBOS og Betonmast er initiativtakerne bak prosjektet, som skal samlokalisere Norges første næringsklynge for bygg-, anlegg og eiendomsbransjen.

– Dette er en viktig milepæl for oss. Vi er veldig fornøyde med at vi får bygge slik det nå er planlagt, sier Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom i en pressemelding fra OBOS.

Hun forteller at man har ambisjoner om byggestart til høsten, og skisserer et bygg som vil kjennetegnes av fleksibilitet og fremtidsrettede løsninger for effektivt bransjesamarbeid.

– Byggets størrelse og utforming vil gi leietakerne unike tilpasningsmuligheter for samhandling og rask skalering, sier Hatlemark.

AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og vil sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine til Construction City når bygget ferdigstilles i 2025. I tillegg til en rekke større bransjeaktører, vil bygget samle oppstartsbedrifter, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og teknologibedrifter under samme tak.

– Sammen skal vi skape en internasjonal banebrytende møteplass for bransjen vår. Her skal små og store virksomheter samlokaliseres, og løfte konkurransekraften til en hel bransje, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj i meldingen.

– Construction City er et ambisiøst prosjekt som skal fremme nyskaping og konkurransekraft. Det vil også bli et kraftsenter for bransjesamarbeid som skaper ny innsikt og økt produktivitet, sier konsernsjef i AF Gruppen, Amund Tøftum.