Internasjonal arkitekturpris til The Edge i Tromsø

I går ble The Edge i Tromsø tildelt The European Property Award. The Edge mottok prisen i kategorien hotellarkitektur.

The Edge

The Edge har 290 rom over 13 etasjer og har Tromsøs største kongress-sal med plass til 1.000 personer i kinooppsett og 1500 i konsert. I tillegg til bar og Kitchen & Table restaurant med spektakulær utsikt over havna, har hotellet en VIP-møteromsavdeling på toppen av bygget med utsikt over hele byen. Danske schmidt hammer lassen architects har designet det spektaktulære interiøret. Bygget er verdens nordligste hotell med energi-klasse A. Hotellet eies 50/50 av Pellerin og Aspelin Ramm.

Hotellet som er tegnet av Niels Torp+ Arkitekter for byggherrene A/S Pellerin og Aspelin Ramm går nå videre til den internasjonale finalen i desember. Utmerkelsen ble delt ut i London under IPAX Europe & UK-konferansen, en tilstelning som samler arkitekter, eiendomsutviklere og designere fra hele Europa. Hotellet driftes av Petter A. Stordalens Clarion-kjede.

The Edge har høstet bred anerkjennelse siden det åpnet 1. mai 2014. Fra dag én ble hotellet en ny møteplass for folk i Tromsø. Samtidig er The Edge en arena som forsterker polaropplevelsen for et stadig økende antall turister til landsdelen. Det er Choice som drifter Clarion The Edge.

- Bygget og volumene har hentet inspirasjon fra arktiske omgivelser. Den hvite overflaten og trekantformene kan sees på som et vennlig nikk til Jan Inge Hovigs Ishavskatedral på den andre siden av bukten, sier Niels Torp i en pressemelding.

Han ser prisen som en anerkjennelse for at arkitektkontoret har utviklet en destinasjon og ikke bare et hotell.

Petter A. Stordalen, som står bak driftsselskapet til hotellet, opplever at arkitekturen får stadig økende betydning i hotellmarkedet.

- Vi er opptatt av å skape hoteller som er noe mer enn rom og frokost. Et godt hotell er en destinasjon i seg selv, en levende møteplass som bringer mennesker og ideer sammen. I Tromsø er Clarion The Edge et kroneksempel på hvordan arkitektur, design, gastronomi og kunst kommer sammen og skaper noe helt unikt. Hotellet har blitt et landemerke og det har vært med på å definere nye Tromsø. Dette er mye takket være Niels Torp + Arkitekters flotte bygg, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels som er driftsselskapet bak Clarion-kjeden. The European Property Awards ble etablert for 17 år siden og er en av verdens mest prestisjefylte priser innenfor arkitektur og eiendomsutvikling. Juryen består av eksperter fra alle deler av eiendomsbransjen. Bedømmingen tar utgangspunkt ikke bare i arkitektur og innovasjon, også miljø- og bærekraft er faktorer som tas med i vurderingen av prosjektene.

Her kan du lese Byggeinstriens prosjektomtale