Hagekulturpris til Muustrøparken

Det norske hageselskap tildeler Muustrøparken i Inderøy kommune, Hageselskapets Hagekulturpris 2012.

Tildelingen har skjedd etter innstilling fra Hageselskapet Nord-Trøndelag, og er en påskjønnelse for utvikling av et vakkert parkanlegg til glede for mange.

Muustrøparken er en skulpturpark i Inderøy kommune, og er kommunens Tusenårssted. Parken er innholdsrik og vakker og beriker nærmiljøet på Straumen. Den er et samlingssted for innbyggerne i hele Inderøy, heter det i en pressemelding fra Hageselskapet.

Parken har en botanisk samling til glede for alle planteinteresserte, og det er lagt til rette for ulike aktiviteter og arrangementer. Kulturminner og ny moderne skulptur er integrert i parkanlegget.

Inderøy kommune eier parken, og Muustrøparkens venner bidrar til at parken utvikler seg hvert år. Parken er skapt gjennom frivillig innsats og nærmiljøet har et sterkt eierforhold.

Hageselskapets Hagekulturpris tildeles personer, institusjoner, organisasjoner eller bedrifter som på en forbilledlig måte har gått foran i arbeidet for å realisere Hageselskapets visjon ”å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser”.

Prisen består av et diplom laget av kunstneren Ann Kristin Hagesæther, samt en plakett.

Prisoverrekkelsen finner sted i Muustruparken torsdag 13. september klokken 17.00. Ordfører i Inderøy kommune, Ida Stubhaug, mottar prisen på vegne av kommunen. Prisen overrekkes av Hageselskapets organisasjonssjef, Tom Krøning.

Arrangementet er åpent for alle.