Kristinakvarteret i Tønsberg totalrenovers. Ifølge Bravida blir dette byens første BREEAM-NOR Excellent-sertifiserte bygget .
Kristinakvarteret i Tønsberg totalrenovers. Ifølge Bravida blir dette byens første BREEAM-NOR Excellent-sertifiserte bygget .Illustrasjon: Asplan Viak.

Elektrokontrakt til Bravida ved Kristinakvarteret i Tønsberg

I høst signerte Bravida Norge kontrakt med entreprenøren Veste for leveranse av elektroarbeidene i forbindelse med ombyggingen av Kristinakvarteret i Tønsberg.

Kontrakten har en verdi på ti millioner kroner og gjelder leveranse av utstyr og montasje av elektrisk anlegg, lys, brannalarm, adgangskontroll, nettverk og byggautomasjon, solcelleanlegg og elbilladere, opplyser Bravida i en pressemelding.

– Bravida har jobbet med Kristinakvarteret siden desember 2020 og vi er veldig fornøyde med å ha landet kontrakten og gleder oss til å komme i gang med prosjektet, sier avdelingsleder for elektroavdelingen i Tønsberg, Øystein Rossebø.

Bygget ligger i krysset mellom Farmannsveien 3 og Grev Wedels gate 12 i Tønsberg, og skal totalrenoveres med ønske om å i størst mulig grad ta vare på eksisterende betongkonstruksjoner.

Bygget skal produsere en del av sin egen strøm ved hjelp av solceller, og ha plasser til miljøvennlige transportmidler som elektriske sykler og elektriske biler. Dette blir arbeidsplassen til over 200 personer og skal samtidig ivareta funksjonen som hjem for tolv husstander, opplyser Bravida.

Prosjektet har et totalareal på 7.500 kvadratmeter.

Ifølge Bravida blir dette det første BREEAM-NOR Excellent-sertifiserte bygget i Tønsberg.