Condotte har konkursbeskyttelse frem til 18. mai

Ifølge Bane NOR har Condottes konkursbeskyttelse trådt i kraft.

8. januar i år begjærte selskapet konkursbeskyttelse for retten i Roma.

- Beskyttelsen er nå på plass med virkning frem til 18. mai 2018, skriver Bane NOR i en melding.

- Konkursbeskyttelsen som Condotte nå har fått åpnet, er for å sikre at deres forhandlinger med bankene, som finansierer Condotte-konsernet, kan pågå uforstyrret i en periode på inntil 120 dager. De har uttalt at de er i positive forhandlinger med bankene, men at det tar tid, heter det i meldingen.

Selskapet har samtidig startet en rekstruktueringsprosess virksomheten, noe som blant annet innebærer at et nytt selskap blir etablert.

- Minimalisere økonomiske konsekvenser

I meldingen understreker Bane NOR at de ønsker å følge opp alle underleverandørene i prosjektet.

Det er rundt 100 underleverandører som jobber med Condotte på Follobaneprosjektet og de er i varierende grad påvirket av situasjonen.

- Noe av det viktigste for oss i Bane NOR og Follobaneprosjektet er å sikre fremdriften og minimalisere de økonomiske konsekvensene, både for prosjektet og de enkelte underleverandører, sier prosjektdirektør Per David Borenstein i meldingen.

Forrige uke var ledelsen i Follobaneprosjektet i Roma i hastemøter med Condotte-ledelsen.

Møter med underleverandørene

Etter turen til Italia, startet Follobaneprosjektet opp møter med underleverandørene for å sikre at de får den informasjonen de trenger.

- Det er viktig for oss å ha tett dialog med alle våre underleverandører som blir påvirket av denne situasjonen. I tillegg må vi ivareta helse, miljø og sikkerhet på anleggsplassene, påpeker Borenstein.