Stort informasjonsbehov i byggenæringen - bygg.no med kraftig trafikkvekst

Bygg.no opplever for tiden en sterk trafikkvekst i disse korona-tider. I forrige uke var veksten på nær 50 prosent sammenlignet med tilsvarende uke i fjor.

Med den pågående korona-pandemien følger det er stort informasjonsbehov rundt om hos byggenæringens aktører. Dette merkes godt på trafikkutviklingen på bygg.no.

God trafikk
– Totalt hadde vi i forrige uke over 1,89 millioner sidevisninger. Sammenlignet med uke 12 i 2019 er det en økning på 48,85 prosent. Dette er også ny ukerekord, for oss. Den gamle rekorden var bare en uke gammel, men trafikkøkningen var likevel på hele 33,67 prosent. Dette viser med all tydelighet at det er et stort behov for informasjon om koronasituasjonen vi nå står midt oppe i. Vi jobber hver eneste dag for å holde hele næringen oppdatert på hva som skjer både med tanke på korona-viruset og effekten av dette, men også å rapportere om hvordan hjulene holdes i gang rundt om i hele næringen, sier sjefredaktør Arve Brekkhus i Byggeindustrien/bygg.no. Tallene han viser til er hentet fra offisielle målinger via comScore. Ifølge Google Analytics hadde bygg.no 178.190 brukere i forrige uke.

Han kan fortelle at trafikken holder rekordhøye nivåer også i inneværende uke.

– Det er en spesiell situasjon vi nå alle befinner oss i - en periode som savner sidestykke. Pandemien skaper store ringvirkninger for hele næringslivet, og situasjonen rammer definitivt også byggenæringen. Det gir en sterk uro i og mange er spente på hvordan dette skal utvikle seg videre. Vi skal jobbe hardt for å bidra til å spre den nødvendige informasjon ut til våre lesere, slik at alle forhåpentligvis kan få et så godt og bredt bilde av situasjonen det er mulig å få disse urolige tider, sier Brekkhus.

Det har også vært høye lyttertall på Byggeplassen, Byggeindustriens podkast. Det er spilt flere episoder den siste uken, og redaksjonen har nå totalt rundet 50 episoder.

– Vi har hatt en hyppigere produksjon i disse korona-tider enn vanlig. Det kommer en ny episode onsdag og vi opplever for tiden høye lyttertall. Vi kommer totalt til å passere 100.000 avspillinger en av de nærmeste dagene, sier Brekkhus

Arve Brekkhus
Foto: Tuva Skare

Stort tipstilfang
Han peker på at tipstilfanget til redaksjonen er stort, og at det nå er stemning der næringens aktører ønsker å stå sammen for å holde aktiviteten oppe så godt det lar seg gjøre.

– Samtidig er mange spente på hvordan dette vil utvikle seg videre, og ikke minst hvor lenge de strenge restriksjonene vil bli opprettholdt. Får vi en langvarig periode med et tilnærmet nedstengt samfunn, som strekker seg langt over påske, er det stor frykt for hvilke konsekvenser dette vil avstedkomme, påpeker redaktøren.

Som et mediehus som er avhengig av annonseinntekter for å holde driften oppe, er han også selv spent på hvordan dette vil ramme Byggeindustrien om situasjonen vil vedvare i lang tid

– Vi har en relativt solid økonomi og vi har alle i fullt arbeid for å bringe store og små nyheter ut til hele næringen. Vi sender en ny utgave til trykking fredag, og har en rekordhøy produksjon til bygg.no. Men det er klart også vi trenger inntekter som alle andre, og er dermed også avhengige av at annonsørene blir med oss videre, både på kort og langt sikt, sier han.