17-åring utskrevet etter storbrannen i Bergen

Den 17 år gamle gutten som ble sendt til Haukeland universitetssjukehus etter brannen i Bergen, er utskrevet fra lungeavdelingen.

Tenåringen var den eneste av totalt 49 evakuerte som måtte få sykehusbehandling, skriver Bergens Tidende. Sykehuset betegnet ham som lettere skadd da han ble innlagt, og han ble utskrevet allerede torsdag.

Sju personer er fortsatt bostedsløse etter brannen, og fredag var politiets krimteknikere i gang på stedet.

Fortsetter mandag

Hovedetterforsker for brann ved sentrumspolitiets brann- og tyveriavsnitt, Eirik Myge Daae, sier til avisen at teknikere kun planla den kriminaltekniske undersøkelsen fredag og at detaljundersøkelsen med graving og rydding på stedet starter mandag.

– Vi vet ikke noe mer om brannårsaken ennå, sa avsnittsleder Knut Eilertsen til NTB fredag. Han utelukker ikke at brannen kan være påtent, men poengterer at de to forrige brannene ikke var det.

Vitneavhørene fortsetter i helgen.

Brann i trehus

Brannen i trehusbebyggelsen i Kong Oscars gate i Bergen sentrum ble slukket ved nitiden torsdag morgen, og brannvesenet omtalte slukkearbeidet som «svært krevende». I tillegg holdt brannvesenet vakt gjennom natt til fredag, etter at brannen blusset opp igjen torsdag ettermiddag.

Hittil i år har det vært 16 branner i sentrum av Bergen. Ukens brann kommer bare to måneder etter forrige brann i trehusbebyggelse. 21. mai brant det i Nedre Hamburgersmauet, like nedenfor Fløibanen. Da ble seks personer skadd.

En knapp uke etter, den 26. mai, ble fire personer hentet ut da det brant i Vågsbunnen. Sju personer ble kjørt til sykehus.