Illustrasjonsfoto.

Ansatte må holde fem meters avstand til byggeplassleveranser

– Vi føler det er vareleveransene vi har minst kontroll på, sier daglig leder Anders Elje i Syljuåsen.

Daglig leder Anders Elje i Syljuåsen AS.

«Dersom du skal levere varer til Syljuåsen må vi be om at du holder avstand til personell på byggeplassen for å hindre overføring av smitte. Syljuåsen har satt en avstand på fem meter – dette er mer enn allmenne råd, men Syljuåsen har på basis av generelle vurderinger valgt å holde større avstand grunnet byggeplassenes utforming, aktiviteter osv. Pakkseddel vil ikke bli kvittert med mindre leverandørens retningslinjer krever dette».

Dette er et av tiltakene entreprenørselskapet Syljuåsen AS på Gjøvik har innført for å begrense spredningen av koronaviruset.

– Vi føler det er vareleveransene vi har minst kontroll på. De som kommer med varer er borti mye forskjellig folk i løpet av en dag. Derfor har vi innført litt ekstra sikkerhet rundt leveranser til våre byggeplasser, sier Elje til Byggeindustrien.

Syljuåsen har som andre entreprenører innført en rekke tiltak for å bremse smitte blant ansatte, leverandører, underentreprenører og kontakter. På selskapets nettsider står det blant annet at alle håndverkere som kan jobbe alene, skal jobbe alene og det oppfordres til ikke å ta store felles pauser, og alle må spise egen mat i avstand fra andre.

Elje sier det er viktig å følge retningslinjene som er kommet, og han mener tiltakene gjør at det blir forsvarlig å holde byggeplassene åpne. 

– Vi skal være litt forsiktig med å legge oss helt på ryggen og stenge alt. Vi må følge reglene som har kommet fra Folkehelseinstituttet, men vi må også prøve å drive så vanlig som mulig. Slik jeg ser det er det nok mye større smitterisiko å gå på matbutikken etter jobb enn å være på byggeplass, sier Elje.

Ifølge Elje går Syljuåsens byggeplasser så langt mer eller mindre som normalt. Ingen ansatte er smittet av koronaviruset, men selskapet har noen få ansatte i karantene.

– Situasjonen hos oss er for så vidt grei, men det blir noen utfordringer med folk i karantene og det er også viktig at vi tar på alvor de ansatte som er i risikogruppen som en følge av underliggende sykdommer, sier han.