Norconsult kjøper to på Nord-Vestlandet

Norconsult overtar virksomheten i Stavsengs Ingeniørfirma AS og ElektroTeam AS og befester sin ledende posisjon på Nord-Vestlandet.

Norconsult AS overtar primo mai 2011 alle aksjene i Stavsengs Ingeniørfirma AS og ElektroTeam AS i Ålesund. Begge firmaer fortsetter fra samme tidspunkt sin virksomhet som en integrert del av Norconsult. Alle ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

Stavsengs Ingeniørfirma AS har drevet rådgivende virksomhet innen byggeteknikk, byggeledelse og taksering siden 1969 og har en meget sterk posisjon i Møre og Romsdal. Selskapet har 18 ansatte som alle fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

Fra samme dato overtar Norconsult også firmaet ElektroTeam AS som driver med elektroteknisk rådgivning i regionen. Selskapet har to ansatte og begge fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

– Stavsengs Ingeniørfirma og Norconsult har samme syn på framtiden og har hatt et godt prosjektsamarbeid gjennom mange år. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen, og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte og vi kan betjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte, sier daglig leder Svein Stavseng i Stavsengs Ingeniørfirma.

– ElektroTeam AS ser fram til å bli en del av Norconsult-familien og ikke minst bli en del av et slagkraftig tverrfaglig prosjekteringsmiljø i Ålesund. Vi vil kunne trekke på Norconsults brede kompetansebase og vil stå enda sterkere i konkurransen om oppdragene, sier daglig leder Inge Breivik i ElektroTeam.

– Med disse kjøpene forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet betydelig i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent fagmiljø innenfor byggprosjektering/byggeledelse, taksering og elektroteknikk. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, kommenterer adm. direktør John Nyheim i Norconsult.

Norconsult har eksisterende kontorer i Ålesund, Molde og Kristiansund. Etter overtagelsen av Stavseng og ElektroTeam vil Norconsult befeste sin posisjon som et tverrfaglig ledende rådgivermiljø med til sammen nesten 50 ansatte i Møre og Romsdal.

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i alle involverte selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst.

Norconsult AS er Norges ledende flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Selskapet er eiet av de ansatte og har ca 1750 medarbeidere fordelt på 1400 i Norge og 350 i utlandet.