Lederskifte i Ramirent

Etter fem år som adm. dir. i Ramirent Norge, og Senior Vice President i Ramirent Plc, forlater Eivind Bøe selskapet 31. januar. Han overlater sjefsstolen til Bjørn E. L. Larsen.

Larsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i utleieselskapet UCO. Larsen tiltrer 1. februar.

Bøe har ledet Ramirent siden januar 2006. Under hans ledelse har Ramirent befestet sin posisjon som det ledende utleieselskapet i Norge. Ramirent er Norges største utleieselskap og en del av Ramirent Plc, Europas nest største utleieselskap. I 2010 ble selskapet kåret til årets utleieselskap i Europa av European Rental Association

– Jeg har hatt fem fantastiske år i Ramirent, og kommer til å savne alle de dyktige og hyggelige kollegene her. Vi har levert rekordresultater og har styrket selskapet gjennom finanskrisen. Gjennom de siste årene har vi fornyet utstyrsparken og styrket kompetansen ytterligere blant egne ansatte. Bare i 2010 startet vi fem nye utleiesentre og har fått over 500 nye kunder. Vi har også overtatt utstyrsparken til Selvaag Bygg og tegnet en fem års leiekontrakt med dem. Når boligbyggingen nå begynner å vokse igjen, har Ramirent posisjonert seg godt som utstyrleverandør.

– Det har vært en utrolig reise å ta del i den positive utviklingen som utleiebransjen har hatt. Det er en bransje som er relativt ung, men som har utviklet seg raskt og profesjonelt. Jeg har stor tror på bransjen fremover, sier Bøe, som også er styreformann Norsk Utleieforening.

I første omgang skal jeg nå gjøre en jobb for en av Norges tyngste industrielle investorer, men om dette blir et langvarig engasjement er for tidlig å si nå, avslutter Bøe.

Bjørn E. L. Larsen har de siste årene ledet Utleiecompagniet AS (UCO) som er en av Ramirents største utfordrere i Norge. Larsen er 51 år, er utdannet siviløkonom og har en MBA fra Northern Illinois University. Han har omfattende ledererfaring fra norsk og nordisk næringsliv. Larsen tiltrer også som styremedlem i Ramirent Sverige og som Senior Vice President i Ramirents konsernledelse.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som leder av Ramirent Norge. Selskapet fremstår som meget veldrevet og er i bransjen kjent for høy kompetanse og dyktige ansatte. Jeg har høye ambisjoner på vegne av selskapet, og er overbevist om at forutsetningene ligger godt til rette for å skape vekst, gode resultater og ta nye markedsandeler i årene fremover, sier Larsen. Jeg benytter anledningen til å takke Eivind Bøe for den innsatsen han har gjort for selskapet.