Færre besøkende flere proffer

De foreløpige tallene viser at 41 408 personer har vært innom Bygg Reis Deg 2009. Arrangørene håpet på 50 000 besøkende. Hele svikten ligger blant forbrukerne. Det som har reddet messen er proffene.

Søndag var det 6 884 som besøkte messen.

Utstillerne vi har snakket virket godt fornøyde med besøket på messen. Det viser seg at de som kommer innom virkelig er interessert i å vite mer rundt hva utstillerne kan vise til. Det at det er flere proffer er det mange som setter stor pris på. Det er ikke bare antall besøkende som er viktig, men selvsagt også hvem som kommer.

- Jeg er meget fornøyd med at vi har hatt flere proff-besøkende. Dette synes også de aller fleste utstillerne å mene. Selvsagt er det noen utstillere som i hovedsak retter seg mot forbrukermarkedet, og de er nok skuffet, sier messegeneral Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg til Byggeindustrien.

For to år siden kom besøkstallet totalt opp i 55 037.

- Nå viser tallene et lavere besøk. Men hele svikten på ca 13 500 skyldes da at forbrukerne har prioritert andre ting denne uken, sier Gavelstad som opplyser at det var 32 477 proffer som besøkte messen. Det er 3 176 flere enn i 2007.

- Vi har hatt et trøkk hele uken fra åpningskonferansen som satte standard. I tillegg har vi hatt langt flere fagkonferanser enn noen ganger – og dette har også ført til stort besøk av fagfolk til messen.

Ellers har det vært mye innovasjon på messen.

- Jeg vil også berømme Byggeindustrien og Bygg.no som har gjort en formidabel innsats med å formidle nyheter og inntrykk fra messen. At dette også har medført mange ekstra besøk fra proffene er jeg ikke i tvil om, sier Gavelstad.

- Vi skal nå gå gjennom erfaringene fra årets messe. Tilbakemeldingene fra utstillerne er at de kommer tilbake neste gang. Det at proffsegmentet er skjerpet får vi ta med oss. For det store flertall av utstillerne er også dette viktig. Takk til alle som har deltatt og til alle som møtte frem, avslutter Gavelstad.