Widerøe frykter for helgetrafikken

Widerøes tekniske problemer fortsetter fredag. Minst 20 avganger er innstilt, og selskapet kan ikke garantere for helgetrafikken.

Driftsproblemer og mangel på teknikere har rammet Widerøe-flyginger siden mandag, men slo først ut i full styrke torsdag da rundt 40 avganger ble innstilt. Problemene fortsetter fredag.

-20 av totalt 330 avganger er berørt av de problemene vi har hatt, med små tekniske problemer på flyene og for lite teknikere på jobb. Det er hovedsakelig en del avganger i nord som blir berørt i dag, sier informasjonskonsulent Astrid Fuhr i Widerøe til NTB.

For mye overtid
Blant avgangene som har blitt innstilt fredag, er morgenruten fra Tromsø til Bodø, via Evenes, og avganger mellom Tromsø og Bergen, melder NRK.
Widerøe utelukker ikke at problemene kan vare gjennom helgen.

- Vi håper på at vi skal berge oss gjennom helgen. Vi har fullt fokus på å få flyene opp i lufta. Vi har mannskaper som har jobbet på spreng gjennom hele natten, og vi skynder oss så langt det er ansvarlig sikkerhetsmessig, men ting tar tid, sier Fuhr.

Bakgrunnen for problemene er sprengte overtidslister for mange teknikere, kombinert med høstferie og en uforutsett opphopning av tekniske småfeil på flyene.

Rammer Posten
Kanselleringene skaper også problemer for Posten. Store deler av Finnmark har fått svært begrenset med A-post siden problemene startet, ifølge NRK.

Widerøe beklager overfor de rammede kundene, og sier de jobber for å booke dem om eller finne alternativ transport. Selskapet ber uansett passasjerene om å møte opp på flyplassen til avtalt tid.