Ingeniørstudent seiret i NCC-konkurranse

Mohammad Reza Akramkhan ved Høgskolen i Bergen har vunnet designkonkurransen for NCCs byggeskole for barn.

Vinnerutkastet er en benk i tre som skal gis til Lyngbøtunet Sykehjem i Bergen, Romsås Sykehjem i Oslo og Øya Sykehjem Trondheim.

I august arrangeres "NCC Barnas Byggeskole" for tredje år på rad, og i løpet av den uken byggeskolen pågår vil barna lage benkene, som gis til et sykehjem i de tre byene der byggeskolen arrangeres.
- Det kom inn flere gode bidrag, men forslaget til Mohammad Reza Akramkhan var det beste bidraget i forhold til vurderingskriteriene. Barna skal være med å bygge og montere benken, den er god å sitte på, designen er bra og materialene holder lenge, sier HR-direktør i NCC Construction, Gry Jødestøl.

Studenter ved en rekke av landets høyskoler og universiteter hadde mulighet til å delta i konkurransen om å designe og prosjektere en benk for eldre.
- Jeg er glad for at min ide og tanke blir virkeliggjort, og jeg skal helt sikkert dele den gode følelsen med dem som setter seg ned på benken og hviler, sier Mohammad Reza Akramkhan. Han synes det er spennende at den bygges av barn, og håper dette kan øke interessen for realfag blant deltakerne på Barnas Byggeskole. Akramkhan får overrakt premien på NCCs regionkontor i Bergen tirsdag 24. juni klokken 1200.

- Da jeg var liten laget jeg forskjellige modeller og tilbrakte tid i et verksted som tilhørte min onkel. Dette påvirket meg til å satse på matte og fysikk, og til å bli ingeniør. Derfor er Barnas Byggeskole en veldig god idé, sier Akramkhan.

NCC arrangerer Barnas Byggeskole i hele Norden hvert år for barn i alderen 8-12 år. Målsettingen med tiltaket er å øke kunnskapen og interessen for byggebransjen og realfagene blant barn og ungdom, og vise at det er gøy med ingeniørfag og håndverksfag.