Vil diskutere gransking

Ålesund kommune vil diskutere gransking av rasulykken med justisminister Knut Storberget (Ap) når han kommer til byen torsdag ettermiddag. 

– Det er helt naturlig at vi setter ned en arbeidsgruppe for å finne ut hvordan dette kunne skje. Det er vi forpliktet til. Vi har allerede vært i dialog med Justisdepartementet og fortsetter samtalene når justisminister Knut Storberget kommer hit til byen torsdag ettermiddag, sier varaordfører i Ålesund Lodve Solholm (Frp) til NTB.

Bergingsaksjon
Fylkesgeolog Einar Anda fastslo torsdag at mellom 5.000 og 6.000 tonn stein raste ned fra fjellsiden bak boligblokken i Fjelltunvegen, slik at hele huset ble forskjøvet 6-7 meter, og de nederste etasjene kollapset.

Fem personer er savnet, flere hundre er evakuert og det kan gå flere dager før redningsmannskaper kan ta seg inn i ruinene.

- Fortsatt er det en redningsaksjon vi har oppmerksomheten vår på. Det handler om graden av evakuering, arrangere innkvartering og en rekke andre praktiske spørsmål. Samtidig har vi begynt å tenke framover. Og når dette kaoset, som vi har rimelig god kontroll på, har lagt seg, er jakten på årsakene det neste vi må gripe fatt i, sier varaordføreren.

Lytte til råd
Solholm sier det ikke er avklart om Justisdepartementet blir direkte representert i en slik granskingsgruppe.

– Det kan hende de ønsker å være med. Jeg regner med at det blir tema når vi møter Storberget, sier Solholm.

Han legger til at kommunen vil ta med seg alle de rådene de kan få fra Storberget og hans departement når det gjelder gruppens sammensetning, mandat og arbeidsmetoder.

– Vi må gå gjennom alt i saken. Samtidig må arbeidet avpasses mot politiets etterforskning. For vår del er vi ikke ute etter å finne syndebukker, men å finne årsaken slik at vi kan trekke lærdom og erfaringer, sier Solholm.