Ill.: NAV Arkitekter.

KF Entreprenør bygger logistikkbygg i Slottsparken

KF Entreprenør AS har fått i oppdrag av Statsbygg å oppføre logistikkbygg i Dronningparken i Oslo.

Prosjektet gjennomføres som en hovedentreprise. Bygget vil få en diskret plassering i kulturmiljøet ved Stallgården og Dronningparken. Det vil bli etablert delvis inn i terrenget mot Dronningparken, og dermed får bygget fasade bare mot stallbygningen.

Logistikkbygget er et nybygg med BTA-areal på totalt cirka 1.000 kvadratmeter fordelt på: 1 etasje: cirka 627 kvadratmeter, 2. etasje: cirka 186 kvadratmeter og kjeller: cirka 186 kvadratmeter.

Bærekonstruksjoner er i betong med spesielle miljøkrav. Tak er delvis dekket av solcellepaneler og sedum. Fasader skal delvis kles med metall-mesh, også med spesielle miljøkrav.

Det er inngått avtale mellom Statsbygg og FutureBuilt, og det nye logistikkbygget skal bli et såkalt "FutureBuilt forbildeprosjekt". Det vil være gjennomgående bruk av materialer med lavest mulig klimagassutslipp, og det vil bli benyttet både tre- og andre biomassebaserte produkter, resirkulerte materialer og nye, innovative løsninger for bruk av lavutslippsbetong. Eiendommen er eid av staten, og skal behandles som fredet.

Byggetiden er fra desember 2018 til mars 2020. Kontraktssummen er på cirka 40 millioner kroner.