Daglig leder Leif Erik Mortensen (f.v.), kalkulatør Lasse Solberg, regnskapsansvarlig Wenche Brøto og prosjektansvarlig Einar Fredrikstad foran det nye kontorbygget til DVS Entreprenør i Nittedal.

Kraftig vekst for rehabiliteringsentreprenør

DVS Entreprenør AS har forsynt seg godt av rehabiliteringsmarkedet i Stor-Oslo – og i løpet av de siste månedene har de vokst kraftig og har i vår ansatt 14 nye personer. 

– Vi har vokst jevnt og trutt gjennom alle år, men 2018 blir et år litt utenom normalen hvor vi tar et kraftig omsetningsbyks, forteller Lasse Solberg, en av hovedeierne selskapet og som til daglig jobber med kalkulasjon i DVS Entreprenør.

Omsetningen kommer til på havne på rundt 160 millioner kroner i inneværende år, mens de i 2017 endte på en omsetning på 122 millioner kroner. Ordrereserven er nå på cirka 175 millioner kroner.

Bare i løpet av våren har de fått inn 14 nye personer i staben, og er totalt nå 63 fast ansatte. Samlet har selskapet rundt 15 personer i administrasjonen og de har satset tungt på egne fagarbeidere – de fleste av dem tømrere.

– Med dette har vi definitivt etablert oss som en av de største aktørene innen fasade-rehabiliteringsmarkedet i Stor-Oslo, legger prosjektansvarlig Einar Fredrikstad til.

Overtok jobber etter konkurs
En av deres største konkurrenter innen dette markedet, S-Bygg, gikk konkurs i mars i år. Flere av de ansatte her har nå gått over til DVS Entreprenør.

– Vi har fått på plass flere dyktige og erfarne personer som tidligere jobbet i S-Bygg. Samtidig fikk vi også tilbud om å videreføre to store oppdrag fra S-Byggs portefølje – hvor den ene jobben er på rundt 70 millioner kroner for OBOS. Dette er store prosjekter som bidrar sterkt til omsetningsøkningen. Vi hadde forberedt organisasjonen på en vekst, så dette har vi nå en stab til å takle. Når en slik sjanse kom, måtte vi bare hoppe på, forteller Solberg.

For tiden har de sju pågående prosjekter.

Satser på totalentrepriser
Selskapet ble opprinnelig etablert i 1998 under navnet Dør og Vindu Spesialisten AS.

– Vi var det første selskapet etablert med spesialkompetanse og hovedfokus innen utskifting av dører og vinduer i vår region – og dette er et felt hvor vi fortsatt har vår styrke. Men vi er nå i langt sterkere grad en totalleverandør. Vi ønsker å ta hånd om en større del av verdikjeden der vi selv har begge hendene på rattet i denne typen prosjekter. Det innebærer at vi også vil ta på oss større og mer kompliserte jobber enn tidligere. Dermed kan vi også ta på oss oppdrag for nye byggherrer, som blant annet Boligbygg, Undervisningsbygg – og ikke minst enda større oppdrag fra kunder som OBOS og andre boligbyggelag, forteller Solberg og Fredrikstad.

Hovednedslagsfeltet til virksomheten defineres som Stor-Oslo – men de kan også ta på seg oppdrag for gode kunder i et større geografisk område.

Ikke inn på nybygg
De har foreløpig ingen planer om å gå inn på nybyggmarkedet.

– Vi skal vokse og utvikle selskapet videre som en stor rehabiliteringsaktør – og vi har definitivt vekstambisjoner, men foreløpig har vi ingen planer om å gå inn på nybyggmarkedet – det er rehabilitering vi kan best, sier Solberg. De utfører oppdrag både inn mot næringsbygg og boliger.

Bygde eget hovedkontor
I fjor kunne virksomheten og deres ansatte flytte inn i splitter nye lokaler på et industriområde på Hagan i Nittedal – like utenfor Oslogrensa. Og bygget satte de opp i egenregi.

– Vi har tidligere vært lokalisert flere steder i Oslo, men når vi fant denne tomten passet den oss perfekt. Her har vi kort vei til det meste – ikke minst inn mot satsingsområdet Romerike og deler av Hadeland – men vi har også selvsagt nærheten til Oslo og resten av Akershus og Buskerud, påpeker Fredrikstad.

Dermed kjøpte de tomten og begynte å sette opp bygget i 2016.

– Det ble en omfattende jobb – men med mange dyktige ansatte har vi fått et bygg vi er meget godt fornøyde med. Bygget er totalt på 1.500 kvadratmeter, og her har vi bra med plass til å ekspandere videre, sier Solberg.

De leier de også ut deler av bygget til Synfiber.

20-årsjubileum
Det er i år 20 år siden selskapet ble etablert – noe som selvsagt blir feiret.

– Jeg har vært med siden oppstarten, og det har vært en spennende og fin reise. Vi har jevnt over levert gode bunnlinjer, har en sunn økonomi og er klare for videre organisk vekst, forteller Solberg.

– Men det viktigste er selvsagt bunnlinjen. Vi tror det er sunt å vokse og være i bevegelse – men prioritet nummer én er resultatet, legger Solberg til.

For å få til dette peker de på at en stabil arbeidsstokk er avgjørende.

– Vi har alltid hatt lojale ansatte og nå er vi blitt mange flere på kort tid. Vi går dermed en spennende tid i møte. Samtidig er vi også avhengige av å få inn enda flere fagarbeidere for å få til den ønskede utviklingen. Så langt har dette gått greit å få inn, påpeker Fredrikstad. Som en del av dette vil de også jobbe for å øke lærlingeandelen fremover.

– Å ha en fast ordning med lærlinger i virksomheten er viktigere enn noen gang, slår de fast.