Nye Hjartdal omsorgssenter. Ill.: 3D-arkitekter

Telemark ByggEntreprenør landet sin største kontrakt

Telemark ByggEntreprenør AS (TBE) har tegnet kontrakt med Hjartdal kommune om bygging av nytt omsorgssenter i Sauland.

Kontrakten er en totalentreprise etter NS8407 med kontrakts beløp 73 millioner kroner uten merverdiavgift, og omfatter i tillegg til nybygg også riving av eksisterende omsorgssenter.

Det nye omsorgssenteret er på cirka 2.900 kvadratmeter, og består av 19 institusjonsplasser og 12 omsorgsboliger - inkludert fire eksisterende som knyttes til nytt bygg. Bygget vil også ha et fullverdig produksjonskjøkken med tilhørende rom. Prosjektet tilfredsstiller husbankens krav og har blitt godkjent etter husbankens retningslinjer.

Bygget oppføres hovedsakelig som trebygg i en etasje, men med en administrasjonsdel i 2. etasje der det også benyttes stål og betong. Det gjøres også vurderinger på om massivtre skal benyttes i prosjektet. Oppstart rivearbeid er beregnet uke 46 - 2018, ferdigstillelse er beregnet til august 2020.

– TBE er meget tilfreds med å få en ny kontrakt med Hjartdal kommune, der vi kan videreføre det gode samarbeidet vi allerede har med byggherre. Vi går nå inn i sluttfasen på oppføring av Sauland skule som er en hovedentreprise med bygging av ny skole på cirka 2.300 kvadratmeter i massivtre. Det er utrolig positivt for TBE å få fornyet tillit fra byggherren, der vi nå får mulighet til å inngå den største kontrakten vi til nå har hatt som entreprenør siden vår oppstart i 2016, skriver entreprenøren i en pressemelding.