Steinar Kjelsrud, salgsansvarlig region øst i Litex viser frem nytt membranduksystem under VVS-dagene. Foto: Svanhild Blakstad

Membranduk effektiviserer flisleggingen

Tradisjonelle membranprodukter har tidligere vært foretrukket av flisleggere. Med sitt nye ETA-godkjente membranduksystem tar Litex nå sikte på å utfordre dette markedet.

– Membranduksystemet er et innovativt system for å sikre trygg og effektiv flislegging. Litex er blant de første til å tilby et slikt system på det norske markedet. I Sverige er det hele 31 leverandører av ulike duksystemer. Vi forventer at det norske markedet beveger seg i samme retning sier Øyvind Krohn, administrerende direktør i Litex i en pressemelding.

Tid er penger
Etter et år med utvikling og testing har selskapet lansert Litex Membranduk under VVS-dagene på Lillestrøm 19.-21. oktober. Litex Membranduk er et komplett våtromsystem bestående av alt man trenger for et tett bad. Membranduken kan tapetseres rett på gulv og vegger, for eksempel, betong, gips- og våtromplater.

– Dette gjør at membranduken raskt og enkelt kan monteres etter gjeldende forskrift. Dermed sparer flisleggeren tid, noe som igjen betyr økt lønnsomhet og raskere ferdigstillelse av prosjekter. Vi mener det kun er fordeler for flisleggeren ved å velge dette nye membranduksystemet, forteller Krohn.

Garantert vann- og damptett
Litex har vært klar over at fagfolk har valgt bort membranduker fordi de har vært oppfattet som mindre trygge. Det nye membransystemet er ETA-godkjent og garantert vann- og damptett. ETA er en europeisk godkjenningsordning for byggprodukter.

– Før vi lanserte vår egen membranduk var det avgjørende at vi kunne garantere at den var vann- og damptett. Etter å ha utviklet en unik måte å skjøte på som gjør at man unngår kapillærvandring kan vi nå garantere nettopp det, forteller en fornøyd Øyvind Krohn.

– Dette nye systemet bekrefter Litex sin ambisjon om å levere trygge, raske og lønnsomme produkter for håndverkeren, slår Øyvind Krohn fast.