Hans Dahl i OBOS er årets solstråle 2013

Hans Dahl i OBOS har mottatt prisen Årets solstråle for å ha utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi. Han fikk prisen fra Norsk solenergiforening på Solenergidagen 26.april.

Prisen deles ut for første gang i 2013, og vil deles ut årlig til en person eller virksomhet som har gjort en viktig innsats for å fremme solenergi.

Hans Dahl er prosjektutvikler og arkitekt. Han er mannen bak både ett passivhus som bruker solenergi og 34 rekkehus med solvarmeanlegg. Internt i OBOS betegnes han som en ildsjel, og han kan takkes for at konkrete prosjekter med solvarmeanlegg nå ser dagens lys.

OBOS har blitt en pioner innen bruk av solenergi i Norge. Selskapet har som strategi å aktivt bidra til å redusere energibruk og klimautslipp. De bidrar også til utvikling av norsk teknologi gjennom å være aksjonær i en norsk produsent av solfangere.

Både boligselskapets egen utbygging og signalene dette gir til andre byggeiere vil ha stor betydning for en etterlengtet markedsvekst. At et ledende norsk boligselskap og medlemsorganisasjon tar solenergi aktivt i bruk gir en viktig signaleffekt til samfunnet.

Solenergidagen 2013 ble gjennomført i Oslo 26.april, med over 130 påmeldte. Tema for arrangementet var Oppsving i solenergi – Hvordan posisjonerer bransjen og det offentlige seg for vekst? På Solenergidagen diskuterte foredragsholdere og deltakere fra mange ulike miljøer hva som skal til for å øke bruk av solenergi i Norge.

Solenergidagen 2013 er et ledd i European Solar Days som er en årlig begivenhet med flere tusen ulike arrangementer i rundt 20 europeiske land.

Om norsk solenergiforening

Norsk solenergiforening er en ikke-kommersiell organisasjon som på frivillig basis arbeider for økt kunnskap om, og økt bruk av solenergi i Norge.

Foreningen ble stiftet i 1981 og arbeider for å fremme solenergi blant annet ved å skape et samlende miljø med kontakt over profesjonsgrensene, samt å påvirke myndighetene til å tilrettelegge for utnytting av solenergi.

Både enkeltpersoner, organisasjoner og firmaer kan være medlemmer i foreningen.