En dypt preget Terje Moe Gustavsen ved politietsperringen på riksvei 7 onsdag kved. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Vegdirektøren: - Forferdet over ulykken

- Det er med forferdelse og sorg vi fikk melding om ulykken på Geilo. Dette er en av de mest alvorlige og tragiske arbeidsulykkene på et av våre prosjekter noensinne, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

- Mine tanker går nå til pårørende til de som har omkommet i denne tragiske ulykken. Jeg ønsker å uttrykke min inderligste medfølelse til alle som nå er rammet av denne forferdelige hendelsen, sier Gustavsen.

Han reiste selv til Geilo raskt etter at han ble kjent med ulykken tidlig onsdag ettermiddag. Ulykken skjedde i forbindelse med arbeid knyttet til jernbaneundergangen på Rv. 7 ved Trøo like øst for Geilo sentrum. Statens vegvesen er byggherre for prosjektet. Målet med det pågående arbeidet er å øke høyden i undergangen som går under Bergensbanen.

Terje Moe Gustavsen intervjues på utsiden av sperregrensen ved ulykkesstedet. (Foto: Statens vegvesen)


Tre personer var onsdag kveld bekreftet omkommet, mens to personer er skadet, en av dem skal være alvorlig skadet. Årsaken til ulykken var onsdag kveld fortsatt ikke kjent.

- Vi vil bidra med all vår tilgjengelige kompetanse og kunnskap i i det arbeidet som nå må gjøres for å skaffe klarhet i hva som har forårsaket denne tragedien. Politi og andre relevante instanser vil få den hjelp de ber om fra Statens vegvesen, sier Gustavsen.

Vegvesenet har sammen med andre store, statlige byggherrer og bransjeorganisasjoner gått sammen med et charter for å redusere anleggsulykker. Før onsdagens ulykke på Geilo skjedde forrige dødsulykke på et av Vegvesenets anlegg 3. august i fjor. Da omkom en dykker i forbindelse med arbeid på Tverlandsbrua i Bodø.

Forrige gang det skjedde en sprengningsulykke med dødelig utfall på et Vegvesen-anlegg var i 2003. I fjor ble det rapportert om til sammen 24 sprengningsuhell som ble karakterisert som alvorlige.

- Vi har en nullvisjon om at ingen skal omkomme på våre anlegg. Vi må behandle hver eneste ulykke som den tragedien den er, og gjøre alt vi kan for å sørge for at noe liknende ikke skjer igjen, sier vegdirektør Gustavsen.