En person er pågrepet uten arbeidstillatelse og oppholdstillatelse etter en storkontroll av byggeplasser i Agder (illustrasjonsfoto).

Tatt i storaksjon i Agder

Fædrelandsvennen melder at en person er pågrepet uten arbeidstillatelse og oppholdstillatelse i en samordnet storkontroll av byggeprosjekter i Agder.

− Det er pågrepet én person uten arbeidstillatelse og oppholdstillatelse. Det er en albaner. UDI har opprettet en utvisningssak, sier Jan Vidar Ødegaard, leder for utlendingsseksjonen i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Blant annet skal leilighetsprosjektet Tangen Ytterst i Kristiansand og den nye politistasjonen på Stoa i Arendal vært gjenstand for storkontrollen fra myndighetene. Sammen med politiet deltok NAV, Arbeidstilsynet og Skatt Sør i aksjonen.

BRG Entreprenør er ifølge avisa hovedentreprenør for begge prosjektene. Daglig leder Gunnar Thompson kjenner ikke til at noen er pågrepet i disse prosjektene.

− Slike aksjoner har vi etterlyst. Vi synes dette er bra fordi vi ønsker ordnede forhold i bransjen, sier Thompson, som også er styreleder i Entreprenørforeningen på Sørlandet.

Christian Justnes, leder for Agder fagforening i Fellesforbundet, er ikke i tvil om at arbeidskriminalitet er et problem også på Sørlandet.

- Tiden er overmoden for dette. Jeg håper de fortsetter innsatsen, og ikke bare mot store byggeprosjekter. Der er minst like mye å finne i de mellomstore prosjektene, sier Justnes til avisa.