Ny sjef for Utleiesenteret

Knut Grothaug(48) er ansatt som administrerende direktør i Utleiesenteret AS.

– Målet er å bli blant landets tre største aktører på utleiemarkedet, sier Grothaug.

48-åringen fra Lier kommer fra stillingen som salgsdirektør i Würth Norge der han siden 1995 har jobbet både som salgskonsulent, regionssjef og divisjonssjef. Nå skifter han beite fra salg til utleie, og mandag denne uken hadde Knut Grothaug sin første arbeidsdag på Utleiesenterets hovedkontor i Kobbervikdalen i Drammen.

Selskapet, som er av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet, har 80 ansatte og omsetter årlig for 370 millioner kroner.

–Jeg gleder meg veldig til å gå løs på oppgaven i Utleiesenteret som allerede er et veldig veldrevet konsern som har fått skikkelig slagkraft etter fusjonen av de tre selskapene (Utleiesenteret i Drammen, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie på Gardermoen,red.anm.) nylig. Utleiebransjen er dessuten en spennende bransje i sterk vekst. Bedriftene i Norge har skjønt at det i svært mange tilfeller er mer effektivt å leie enn å eie spesialutstyr, sier Grothaug.

Han avløser Lasse Kjøsterud som har fungert som administrerende direktør i perioden etter at de tre selskapene ble kjøpt opp og fusjonert. Kjøsterud, som også er medeier i selskapet der gründerne Terje Stykket og Rune Isachsen er hovedaksjonærer, fortsetter som avdelingsleder i Drammen og Kongsberg.