Fra venstre: Dina Eik, Lena Rannestad Kloster, Kurt Kjellesvik, Torfinn Knutsen, Trond Magnar Unhammer, Dag Kroslid og Johannes Rasmussen. Foto: NorDan
Fra venstre: Dina Eik, Lena Rannestad Kloster, Kurt Kjellesvik, Torfinn Knutsen, Trond Magnar Unhammer, Dag Kroslid og Johannes Rasmussen. Foto: NorDan

NorDan kjøper eget kraftverk

NorDan kjøper et nærliggende kraftverk ved sin fabrikk på Moi som skal sikre dem kortreist vannkraft.

Det skjer gjennom overtagelse av Fossekallen Kraftverks produksjonsutstyr, bygninger og fallrettigheter. Kraftverket har en årlig gjennomsnittlig produksjonskapasitet på 1,1 GWh, og vil kobles direkte til vindusfabrikken som ligger like ved, skriver NorDan.

– Vi jobber kontinuerlig med å gjøre NorDan enda mer bærekraftig, og da er det en stor fordel å kunne utnytte de lokale kraftressursene rett inn i produksjonen. Sammen med solcellene på fabrikktaket vil kraften fra elven kunne dekke cirka 25 prosent av fabrikkens kraftproduksjon. I tillegg gir kombinasjonen sol og vann muligheter for å balansere energiproduksjonen, slik at fabrikken har en stabil tilgang på egenprodusert kraft uansett om det regner eller er blå himmel, sier administrerende direktør Trond Magnar Unhammer i NorDan.

Konsernsjef i NorDan Gruppen og styreleder i NorDan AS Dag Kroslid understreker at investeringen i elektrisitet med eget vannkraftverk er et meget godt på selskapets arbeid med bærekraft.

– Det pågår et stort moderniseringsprogram ved vår fabrikk på Moi, hvor vi investerer 200 millioner kroner i modernisering i perioden 2023-2025. Investeringen i vannkraftverket inngår i denne moderniseringen, sier han i meldingen.