Lars Engmark ser frem til å få de nye maskinene til Norge.

Lars Engmark ser frem til å få de nye maskinene til Norge.

Foto: Nasta.

Nasta med høye forventninger til nye 15-tonnere fra Hitachi

Hitachi sin 7-serie gravemaskiner er så langt lansert i klasser fra 25 til 90 tonn. Nå er det gravemaskiner i den såkalte midi-klassen fra 12 til 23 tonn som står for tur.

Ifølge Nasta er det 15 tonneren Hitachi ZX130-7 og korthekkversjonen ZX135US-7, som nå blir lansert.

– Det er knyttet høye forventninger til nykommerne, og kanskje spesielt korthekkmodellen ZX135US-7. De første av disse svært populære 15-tonnerne kommer til Norge i september og det er en lang kø av kunder vi gleder oss sammen med, sier salgssjef Lars Engmark i Nasta, i en pressemelding.

Redusert drivstofforbruk

De nydesignede ZX130-7 og ZX135US-7 gravemaskinene reduserer ifølge Nasta drivstofforbruket med opp mot ni prosent sammenlignet med forrige modell.

Driftskostnader reduseres ytterligere med den nye steg-V motoren, som ikke lenger krever et SCR-systemet. Du kan glemme urea og filterutskiftninger. I tillegg gjør det helt nye Eco gauge-systemet (indikator for drivstofforbruk) at maskinføreren til enhver tid kan overvåke og påvirke drivstofforbruket, skriver Nasta i meldingen.

Nasta trekker også frem at førerhuset er blitt romsligere og støynivået er redusert. ZX130-7 har i tillegg 16 prosent mindre vibrasjon enn forrige serie. Førerhuset på den nye korthekkeren ZX135US-7 har 15 centimeter bredere døråpning og økt benplass for bedre førerkomfort. Spaker og konsoller er synkronisert med setet, opplyser Nasta.

Økt sikkerhet

De nye maskinene leveres med Aerial Angle kamerasystem som sørger fr 270-graders fugleperspektiv. Maskinførere kan nå velge mellom seks ulike alternativer for sikt rundt maskinen. Serie-7 graverne har også LED arbeidslys og vindusviskere som dekker et stort område, skriver Nasta.

Maskinovervåking

Nasta fremhever også at de sammen med Hitachi tilbyr en rekke maskinovervåkningstjenester som sikrer maskineiere full kontroll.

– Design og utvikling av de siste Zaxis-7 midi gravemaskinene er gjort i samarbeid med maskinførere. Hitachi og Nasta har en felles grunntanke, nemlig å hjelpe maskinførere og maskineiere å nå sine mål», sier produktsjef Wilbert Blom hos Hitachi Construction Machinery (Europe).