<p>Hitachi ZW220-7 er den første modellen i Hitachis nye 7-serie hjullastere. Foto: Hitachi.</p>Foto: Hitachi.Foto: Hitachi.Hitachi ZW220-7 er den første modellen i Hitachis nye 7-serie hjullastere. Foto: Hitachi.

Hitachis nye hjullasterserie introduseres i Norge

ZW220-7 er den første modellen i Hitachis nye 7-serie hjullastere. Nasta forventer de første hjullasterne til Norge i begynnelsen av april.

Det opplyser Nasta i en pressemelding.

– Vår serie-7 beltegravere ble introdusert i fjor og har blitt svært godt mottatt av norske maskinførere. Nå gleder vi oss til at også hjullasterkundene får oppleve disse forbedringene når de nye serie-7 hjullasterne ruller inn i det norske markedet, sier produktsjef Ole Kristian Skauan i Nasta.

Store endringer i førerhuset

Den største merkbare endringen på de nye serie 7 hjullasterne er ifølge Nasta førerhuset. Aerial Angle kamera-systemet gir førerne et 270 graders fugleperspektiv over arbeidsområdet, mens det bakre hindringsdeteksjons- og varslingssystemet umiddelbart varsler om noe skulle nærme seg bak maskinen. En rekke andre sikkerhetstiltak er dessuten integrert for å gjøre arbeidsplassen tryggest mulig, skriver Nasta i meldingen.

Produktsjef Ole Kristian Skauan i Nasta. Foto: Nasta.

Ifølge Nasta er førerhytten fullstendig redesignet. Setet og spaker har fullfjæring og lydnivået er redusert. Elektriske spaker, ny skjermkontroller og nytt sidebryterpanel skal sørge for at maskinen er enkel å betjene. En 8-tommers monitor styres via et styrehjul, og et nytt sidepanel gjør hjullasteren enkel å operere, ifølge Nasta.

Teknisk sjef Espen Olsen i Nasta, mener den nye 7-serien har mange nye og spennende funksjoner.

Teknisk sjef Espen Olsen i Nasta.

– Dersom man for eksempel har mange maskinførere på en laster, har det nye systemet også tatt hensyn til dette. Det er mange innstillinger på en ny hjullaster, men på den nye serie 7 kan man lagre preferansene på inntil 10 maskinførere. Når man starter maskinen og velger sjåfør, så vil maskinen automatisk tilpasses deres egne forhåndsinnstilte preferanser. Dessuten er det gjort ergonomiske forbedringer på blant annet bremsepedalene, opplyser Olsen.

Forbedrer inntjeningen med maksimert oppetid

Nasta lover at nye ZW220-7 har redusert drivstofforbruk og økt effektivitet sammenlignet med forgjengeren. Maskinleverandøren trekker også frem en automatisk hastighetsreguleringsfunksjon som muliggjør raskere og mer effektive lastingsoperasjoner .

Maskinen reduserer automatisk hastighet når den nærmer seg kjøretøyet. Det nye lastindikatorsystemet gjør at ZW-7-modellen laster mer nøyaktig, med besparelse av tid og penger som resultat. Føreren kan overvåke drivstofforbruket via ECO-måleren, og ytelsen kan økes med flere justerbare funksjoner, skriver Nasta i meldingen.

Radiatoren er nå mer grovmasket, og det gjør at maskinen har mindre sjanse for å gå varm. Ifølge Nasta sørger endringer i konstruksjonen at den nye hjullasterserien også enda mer servicevennlige.

Total kontroll og støtte

Nasta og Hitachi tilbyr et bredt spekter av tilgang til viktige data og verktøy slik at eier og operatør kan administrere maskin og maskinpark. Disse inkluderer allerede eksisterende maskinovervåkingssystemer som ConSite (en del av Global e-Service), og ConSite Pocket-appen, som hjelper til med å overvåke ytelse, spore plassering og planlegge vedlikehold, skriver Nasta i pressemeldingen.