Korthekkmodellene ZX135W-7 og ZX155W-7, er blant de nye hjulgraverne i Hitachis 7-serie.

Korthekkmodellene ZX135W-7 og ZX155W-7, er blant de nye hjulgraverne i Hitachis 7-serie.

Foto: Hitachi.

Nasta introduserer Hitachis nye hjulgraverserie

Den nye 7-serien hjulgravere fra Hitachi introduseres i høst. Med fem nye modeller, inklusive tre korthekkmaskiner, kan Nasta nå tilby et bredere modellutvalg av hjulgravere til norske kunder.

– Det er mange kunder, selgere og ansatte i Nasta som har ventet tålmodig på den nye hjulgraverserien. Nå er den endelig her, og vi er helt sikre på at samtlige fem modeller i den nye hjulgraverserien vil begeistre, sier salgssjef Lars Engmark i Nasta i en pressemelding.

ZX150W-7 og ZX180W-7, og korthekkmodellene ZX135W-7, ZX155W-7 og ZX175W-7, er de fem modellene som nå kommer i Hitachis nye 7-serie hjulgravere.

Redusert drivstofforbruk

Nasta skriver meldingen at maskinene har et redusert drivstofforbruk på opptil sju prosent sammenlignet med tidligere modeller.

Den minste korthekkmodellen, ZX135W-7, er basert på den større ZX155W-7 og utstyrt med samme motor. Den har en kompakt 360 graders svingradius med 1.740 millimeter bak og 1,750 millimeter i front, opplyser Nasta.

Redesignet førerhus

Ifølge Nasta er det enkelt å bytte graveutstyr og det valgfrie tilhengersystemet gjør også frakt av utstyr enkelt. De nye modellene kan stilles inn og tilpasses ulike maskinføreres preferanser.

Førerhuset på de nye hjulgraverne er redesignet. Nasta lover blant annet større plass, lavt støynivå og mindre vibrasjoner, sammenlignet med forgjengerne.

Sete og spaker beveger seg som ett, slik at maskinfører blir mindre sliten. Det nye designet på konsoll og brytere gjør maskinen enkel å manøvrere. Cruise kontroll, automatisk girskift og det valgfrie kjørekontrollsystemet, som motvirker vibrasjoner fra frontutstyret, er også blant nyhetene, skriver Nasta i meldingen.

Fugleperspektivkamera

Fra førerhuset kan man også følge bilder fra kamera med 170-graders fugleperspektiv. Maskinføreren kan velge mellom 6 ulike oversiktsbilder på monitoren. Sikten gjennom frontruten er forbedret ved at rattet og rattstammen er smalere, og kan dessuten justeres i enda større grad enn tidligere, ifølge Nasta.

De nye Zaxis 7 hjulgraverne er også utstyrt med LED lys, større vindusviskere som dekker et større område av ruten, samt større speil. For ytterligere sikkerhet vil overvognen og frontutstyret kunne låses på plass, slik at maskinen er korrekt posisjonert ved arbeid på offentlig vei, opplyser Nasta.

Oppetid

Nasta mener også nye detaljer ved den nye 7-serien hjulgravere vil sikre bedre driftssikkerhet og dermed høyere opptid. Den norske Hitachi-leverandøren trekker også frem Hitachis maskinovervåkingssystemet, som tilbyr en rekke ulike tjenester for maskineierne.

En innovasjon er at to oljesensorer overfører data til Global-e service systemet slik at kvaliteten på motorolje og hydraulikkolje overvåkes 24/7. Sensorene vil oppdage eventuelle endringer i oljekvaliteten, og varsler både maskineier og forhandler, opplyser Nasta i meldingen.