Beltegraver ZX180-7. Foto: Hitachi
Beltegraver ZX180-7. Foto: Hitachi

Hitachi lanserer to nye modeller i ZAXIS-7-serien

Hitachi kommer nå med de to nye 17- og 20-tonns tunge beltegravemaskinene Hitachi ZX160-7 og ZX180-7.

I en pressemelding trekker produsenten frem drivstofføkonomi som et nøkkelord. Nydesignede ZX160-7 og ZX180-7 skal ifølge Hitachi redusere drivstofforbruket med opp mot 9 prosent sammenlignet med forrige modell blant annet gjennom bruk av HIOS V-hydraulikksystem.

Begge de nye modellene er tilgjengelig med mono eller to-delt bom. Hitachi ZX180-7 er dessuten tilgjengelig med langt understell (LC), samt med smalt (LCN) for enkel transport. Redusert svingradius på ZX180-7 modellen gjør den også egnet for å arbeide på trange og smale plasser.

- Vi gleder oss til å introdusere Zaxis-7 gravemaskiner i midi-segmentet denne høsten», sier Knut Gaarde, teknisk sjef hos Nasta i meldingen.

- Serie-7 maskinene fra 25 tonn og tyngre har blitt svært godt mottatt i markedet og det nye midi-segmentet er etterlengtede vektklasser for mange av våre kunder. Ved utviklingen av de nye serie-7 maskinene har Hitachi virkelig lyttet til nordiske maskinførere og deres ønsker. De har rett og slett gjort absolutt alt vi har bedt om, legger han til.