llustrasjon: Rambøll

Klart for ny bydel i Kristiansand

Byutviklingsstyret i Kristiansand har sagt ja til å bygge ut Marviksletta til den nye bydelen i Kristiansand. Planen omfatter 320.000 kvadratmeter ny bebyggelse.

- Uten dette vedtaket ville aldri den nye bydelen blitt realisert. Området ville blitt liggende som i dag fra A til Å, sier investor Helge Reme til Fædrelandsvennen. De neste 40-50 årene skal Kristiansands nye bydel reises til en pris på anslagsvis seks til åtte milliarder kroner.

Et klart flertall etterkommer utbyggerne krav om 200 prosents utnyttelse og butikker sentralt på sletta. Bare infrastrukturen i den nye planen koser 300 millioner kroner. – Jeg velger å tro på utbyggerne fordi de legger vanvittig mye midler i et transformasjonsområde som også skal bli til fellesskapets beste, uttaler Mette Gundersen (Ap) til Fædrelandsvennen.

Kommunens eget næringsselskap (Knas) har kjøpt blant annet Starthallen, Coop- og Rema-bygget, totalt 50.000 kvadratmeter for å få fart på Marviksletta. De bekrefter at vedtaket var helt nødvendig.

Coop-tomta blir deres første byggetrinn med 120 boliger og 4.500 forretning ut mot torvområdet.Deretter 50-60 leiligheter ved Starthallen og 120 boliger ved Rema samt næringsvirksomhet i første etasje. De første kan flytte inn om fem års tid.