Illustrasjon: Kokstad-samarbeidet
Illustrasjon: Kokstad-samarbeidet

Kjøper ny utviklingstomt utenfor Bergen

Odfjell Land AS har kjøpt ytterligere en utviklingstomt på Kokstad utenfor Bergen, og eier nå rundt 65 mål tomteareal i Kokstadflaten.

Kokstadflaten er et større utviklingsområde på Kokstad med kort avstand til flyplassen på Flesland og nærhet til et bybanestopp. Hovedeier Odfjell Land eier flere store utviklingsområder på Kokstad, og stod blant annet nylig for oppføringen av kontorbygget Kokstadflaten 35 på 25.000 kvadratmeter, skriver Kokstad-samarbeidet i en pressemelding.

Nå har selskapet kjøpt ytterligere en tomt på 1,5-5 mål, avhengig av resultatet av pågående reguleringsprosess, som vil inngå i den fremtidige utbyggingen. Totalt eier Odfjell Land AS nå cirka 30 mål, hvorav 25 mål er ferdigplanert.

– Vi er nå herre i eget hus for areal nord for Kokstadflaten og vil kunne få en god utnyttelse og samhandling i den fremtidige utviklingen. Vi er eksempelvis i dialog om å bygge et bakeri for Bakerihuset på den nye tomten, men det vil ikke bli foretatt beslutninger før vi har mer forutsigbarhet vedrørende byggetillatelser, sier Frode Hoff, CEO i holdingselskapet Odfjell Land AS i meldingen.