Beitstadsundbrua. Ill. Statens vegvesen

Kinesiske SRBG får delta i brukonkurransen i Trøndelag

Fylkesutvalget fulgte fylkesrådmannens innstilling og dermed får kinesiske Sichuan Road and Bridge Group delta i konkurransen om å bygge bru over Breistadsundet.

Dette melder Trønder-Avisa tirsdag ettermiddag.

Ifølge avisa var SV eneste parti i fylkesutvalget som stemte mot innstillingen.

Dermed reverserer fylkespolitikerne det fylkesrådet i Nord-Trøndelag innstilte på, altså en utestenging av Sichuan Road & Bridge Group fra anbudskonkurransen. 

SRBG ligger inne med et anbud på 276,8 millioner kroner for jobben med å bygge brua - rundt 40 millioner kroner under nest billigste tilbyder PNC Norge.

Med dette er den politiske prosessen ferdig, og Statens vegvesen skal på vegne av fylkeskommunen gjør de faglige vurderingene av de innkomne anbudene - og innstille på kontrakt. 

SRBG er naturlig nok fornøyd med beslutningen i fylkesutvalget i Trøndelag.

– Sichuan Road & Bridge Group, SRBG, er veldig glad for dagens positive beslutning i fylkesutvalget i Trøndelag. Det betyr at SRBG sitt tilbud blir vurdert på lik linje med de øvrige tilbydere i forbindelse med byggingen av Beitstadsundbrua (580 meter) i Nord-Trøndelag, heter det i en melding fra selskapet.

– SRBG, som er en av verdens ledende selskap innen bygging av broer, har tatt mål av seg å bli en ledende aktør innen brobygging i Norge. Vi har gode erfaringer fra å samarbeide med Statens vegvesen og COWI som et av de ledende rådgivende ingeniørselskaper i Norge i forbindelse med Hålogalandsbrua. I det prosjektet har vi også sammen utviklet ny teknologi og kunnskap om bruløsninger som vi vil kunne trekke veksel på i nye prosjekter. Dette er viktig for å utvikle ny teknologi og løsninger som bidrar til bedre og større bruer, sier Lu Wei som er prosjektdirektør i selskapet i Norge.

– Med dagens beslutning i fylkesutvalget i Trøndelag er dette en gledens dag for alle oss ansatte i SRBG, samt våre lokale leverandører og samarbeidspartnere i Trøndelag. Vi håper og ønsker at vi får mulighet til et nytt samarbeid med Statens vegvesen og COWI i forbindelse med Beitstadsundbrua, sier Alexandros Tsetsis, kontraktsjef og pressetalsmann for Sichuan Road & Bridge (SRBG) i Norge.