Illustrasjon: ØKAW arkitekter

JM  bygger i Storgata

Olav Thon Gruppen har tildelt JM Norge Entreprenør kontrakten om å bygge ut Storgata 14 - 18 i Oslo. Kontrakten har en verdi på litt under 200 millioner kroner.

Det skriver JM Norge i en pressemelding torsdag.

Prosjektet gjennomføres som en tradisjonell totalentreprise, og kontraktssummen for er 194,5 millioner kroner eksklusive merverdiavgift. Byggestart er planlagt i løpet av tredje kvartal i år.

Regionssjef for JM Norges entreprenørvirksomhet, Ronny Engebretsen, uttaler at han er godt fornøyd etter å ha sikret nok en kontrakt for Olav Thon Gruppen.

– Vi har hatt et meget godt samarbeid gjennom mange år, og er selvfølgelig svært tilfredse med å sikre oss dette oppdraget, sier Engebretsen i pressemeldingen.

Han tilføyer at det har vært skarp konkurranse om oppdragene den siste tiden, noe som også er tilfelle for dette prosjektet.

I Storgata 14-18 skal det oppføres et nytt forretningsbygg på 14.000 kvadratmeter fordelt over 8 etasjer, samt 2 underetasjer. Bygget skal inneholde parkering, kontorer og butikklokaler med tilhørende funksjoner.

Eksisterende bygg rives i disse dager. Prosjektet ligger i en av Oslos mest trafikkerte gater, noe som, ifølge pressemeldingen, medfører ekstra utfordringer knyttet til byggeplassdrift. Bygget som skal oppføres, blir et topp moderne forretningsbygg med høye ambisjoner i forhold til miljø og energiklassifisering, skriver JM Norge.