F.v. Direktør Morten Borge i PBBL og administrerende direktør Roger Dreyer i HRL. foran en illustasjon av hvordan prosjektet på St. Joseph i Porsgrunn vil bli.  Foto: HRL
F.v. Direktør Morten Borge i PBBL og administrerende direktør Roger Dreyer i HRL. foran en illustasjon av hvordan prosjektet på St. Joseph i Porsgrunn vil bli. Foto: HRL

HRL Entreprenør bygger 55 boliger i Porsgrunn

HRL Entreprenør AS har inngått kontrakt med Olavsgate Utbygging AS om bygging av 55 leiligheter fordelt på tre blokker i Porsgrunn sentrum.

Bak Olavsgate Utbygging AS står de kjente lokale boligutviklerne PBBL Prosjekt AS og Heimgard Bolig AS. Kontrakten har en verdi på om lag 224 millioner kroner, og byggearbeidene starter i november og siste blokk er planlagt overlevert sommeren 2025, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Prosjektet oppføres på tomten der St. Joseph hospital lå i Porsgrunn sentrum, og består totalt av to trinn fordelt på fem blokker. Det er det første byggetrinnet med tre blokker som settes i gang nå.

Hospitalets gamle urtehages skal bevares og settes i stand, og blokkene får navn etter de spesielle urtene i denne hagen.

– Dette er en merkedag for oss i HRL Entreprenør. Dagens boligmarked er krevende, og vi har dessverre opplevd mange tilbakeslag det siste året ved at salgsklare prosjekter har blitt satt på vent. Da gjør det spesielt godt, både for meg, alle som har jobbet med prosjektet i samspillfasen, og hele organisasjonen å få signert denne store kontrakten, sier administrerende direktør Roger Dreyer i HRL Entreprenør i meldingen.

HRL Entreprenør vant tilbudskonkurransen i april og har brukt tiden fram til kontraktsignering til en samspill- og optimaliseringsprosess med byggherren.

– Vi har gode erfaringer med HRL Entreprenør fra tidligere, både i samspill- og byggefase, senest på Frednes Brygge. Nå har vi sammen optimalisert prosjektet og ser fram til en etterlengtet byggestart. Det er utfordrende tider for alle boligutviklere nå, og da er det spesielt gledelig at vi kan igangsette et stort boligprosjekt i Porsgrunn sentrum som vil bidra til sentrumsutviklingen, sier direktør i PBBL, Morten Borge i meldingen.

De tre byggene får en felles parkerings/ bodkjeller, bæresystem av plasstøpt betong og plattendekker i etasjeskillene. Fasadene får et moderne uttrykk med farget puss.